Sladko-kyslé kuracie kúsky fotorecept
Foto: kucharka
Jedno z najpopulárnejších a najobľúbenejších čínskych jedál.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
Marináda: | |
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Cestíčko na obaľovanie: | |
5 PL (Maizena) |
|
1 Ks |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
2-3 PL |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Omáčka: | |
1 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Zelenina: | |
1/2 ks |
|
1 ks |
|
3 cm čerstvý |
|
2-3 strúčky |
|
200 g (konzerva) |
|
Postup
-
1
Ako prvé marinujeme kura. Zmiešame všetky suroviny na marinádu, pridáme nakrájané mäso a necháme aspoň 1/2 hod postáť.
-
2
Pripravíme cesto na obaľovanie. Ak je husté môžeme pridať 2-3 lyžice studenej vody.
-
3
Očistíme a nakrájame zeleninu. Cibuľa môže byť aj červená a paprika tiež rôznej farby.
-
4
Marinované kuracie kúsky obalíme v cestíčku a smažíme na horúcom oleji. Mäso by sa nemalo dotýkať, aby sa neprilepilo dokopy. Hotové vyberieme a dáme osušiť na papierové servítky.
-
5
Pripravíme omáčku na zaliatie. Všetko spolu zmiešame.
-
6
Nakrájanú zeleninu postupne opečieme na rozpálenom oleji, 1-2 minúty. Zalejeme omáčkou. Prudko privedieme do varu a hneď stíšime na slabý oheň. Necháme chvíľu pobublávať až do zhustnutia. Vložíme kuracie kúsky. Premiešame a hotovo. Podávame s ryžou. Môže sa posypať čerstvým koriandrom a nasekanou jarnou cibuľkou.
Aj ja ďakujem za nahliadnutie. Som rada, že recept ti dal inšpiráciu.
Niekedy, keď tiež už neviem čo variť, alebo keď na nejaké jedlo zabudnem, tak kuknem na Varechu a je to … :-)