Kuracie mäso
Kuracie mäso

Sladko-kyslé kuracie kúsky fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 9. júna 2024
Sladko-kyslé kuracie kúsky (fotorecept)
Foto: kucharka

Jedno z najpopulárnejších a najobľúbenejších čínskych jedál.

2-3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
Marináda:
1 ČL
1/2 ČL
1 PL
1 ks
Cestíčko na obaľovanie:
5 PL (Maizena)
1 Ks
1/4 ČL
1/4 ČL
2-3 PL
Na vyprážanie:
Omáčka:
1 PL
4 PL
4 PL
1 PL
1 PL
Zelenina:
1/2 ks
1 ks
3 cm čerstvý
2-3 strúčky
200 g (konzerva)




Postup

  1. 1

    Ako prvé marinujeme kura. Zmiešame všetky suroviny na marinádu, pridáme nakrájané mäso a necháme aspoň 1/2 hod postáť.

    Sladko-kyslé kuracie kúsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme cesto na obaľovanie. Ak je husté môžeme pridať 2-3 lyžice studenej vody.

    Sladko-kyslé kuracie kúsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistíme a nakrájame zeleninu. Cibuľa môže byť aj červená a paprika tiež rôznej farby.

    Sladko-kyslé kuracie kúsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Marinované kuracie kúsky obalíme v cestíčku a smažíme na horúcom oleji. Mäso by sa nemalo dotýkať, aby sa neprilepilo dokopy. Hotové vyberieme a dáme osušiť na papierové servítky.

    Sladko-kyslé kuracie kúsky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme omáčku na zaliatie. Všetko spolu zmiešame.

    Sladko-kyslé kuracie kúsky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakrájanú zeleninu postupne opečieme na rozpálenom oleji, 1-2 minúty. Zalejeme omáčkou. Prudko privedieme do varu a hneď stíšime na slabý oheň. Necháme chvíľu pobublávať až do zhustnutia. Vložíme kuracie kúsky. Premiešame a hotovo. Podávame s ryžou. Môže sa posypať čerstvým koriandrom a nasekanou jarnou cibuľkou.

    Sladko-kyslé kuracie kúsky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kucharka
@farbuska (10.6.2024 14:19)
Aj ja ďakujem za nahliadnutie. Som rada, že recept ti dal inšpiráciu.
Niekedy, keď tiež už neviem čo variť, alebo keď na nejaké jedlo zabudnem, tak kuknem na Varechu a je to … :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia