Losos so zázvorom a sójovou omáčkou

Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 24. júna 2021
Losos so zázvorom a sójovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

400 g čerstvý (fileta)
100 ml (ideálne Kikkoman)
1 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sójovú omáčku dáme do hrnčeka a pridáme citrónovú šťavu, šťavu zo zázvoru, nasekané papričky a dôkladne premiešame.

  2. 2

    Lososa nakrájame na tenké plátky a uložíme na tanier.

  3. 3

    V kastróliku zahrejeme sezamový olej, sezamový olej musí byť len teplý, nie rozpálený, preto na jeho zohriatie stačí pár sekúnd. Zohriatym olejom prelejeme lososa. Potom prelejeme ochutenou sójovou omáčkou a ihneď podávame.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Predjedlá, Rýchla príprava (do 30 min.)

Diskusia k receptu