Losos so zázvorom a sójovou omáčkou
Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 24. júna 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 24. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Sójovú omáčku dáme do hrnčeka a pridáme citrónovú šťavu, šťavu zo zázvoru, nasekané papričky a dôkladne premiešame.
- 2
Lososa nakrájame na tenké plátky a uložíme na tanier.
- 3
V kastróliku zahrejeme sezamový olej, sezamový olej musí byť len teplý, nie rozpálený, preto na jeho zohriatie stačí pár sekúnd. Zohriatym olejom prelejeme lososa. Potom prelejeme ochutenou sójovou omáčkou a ihneď podávame.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu