Recepty, kde je masť bravčová
Poľovnícky jágerek
Jednoduchý recept, ktorý by podľa Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory mal ovládať každý poľovník...
Špikované jelenie stehno na bratislavský spôsob
Doma máme veľmi radi bratislavské pliecko, tak prečo ho
neskúsiť aj z našej obľúbenej diviny so...
Živánska s kaprom
Kapra zvnútra nakrojíme po dĺžke pozdĺž stredovej čiary. Hornú časť (smerom k chrbtovej plutve) nakrájame zvonku...
Prekladanec
Netradičné spracovanie tradičného jedla z Pohorelej nám v tomto videu predstaví rodák z obce Pohorelá Andrej Syč,...
Husací guláš z vnútorností s kapustníkmi a viedenskou cibuľou
Husacie žalúdky, srdce aj pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olúpanú cibuľu nakrájame na...
Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty
Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu
očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita,...
Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky
Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa...
Šmalcové guľky
Tieto koláčik robievala moja mamina keď
som bola malá a strašne dlho som ich
nemala, tak...
Hubník
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupicu,
štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu.
Božie milosti s pečenými slivkami
Božie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako
fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich
pripraviť...
Jelenia krkovička na šípkovej omáčke
Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...
Kapustníky
K múke pridáme rozpustený tuk, vajce, soľ, cukor, droždie,
vlažné mlieko a vypracujeme...
Kurča na slížoch
Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...
Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami
Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...
Hovädzí guláš
Hurá. Guláš je vynikajúce jedlo a ja sa vždy teším, keď si ho môžem pripraviť...
Zapekané bravčové karé s hruškou a so syrom
Keďže sme doma nemali broskyňový
kompót, prišiel znovu čas na
improvizáciu :) výsledok posúďte sami
Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso,
osolíme, okoreníme a orestujeme...
Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho
piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...
Medovníky s kváskom
Neočakávajte chuť ako klasické
medovníky, plné medu a škorice.
Tieto medovníky majú výraznú
chuť po...
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...
Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty
Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov
a...
Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...
Červenie krumple s bravčovými dukátmi
Červenie krumple sú jednoduchým jedlom chudobných z Požitavia.
Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom
a posypeme rascou. Pečieme v rúre...
Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...
Pivné rožky
Z ohriateho piva, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme...
Trdelníky po domácky
Pozrela som veľa podobných receptov, aj na YouTube, z niektorého som prebrala cesto, z iného zase techniku výroby. Tento
recept sa mi zdal najlepší....
Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom
Nedeľný obed taký jednoduchý a skvele ochutený karamelizovaným egrešom.
Grilované hovädzie rebrá
S letom prišla aj grilovacia sezóna. Aby ste mali čo dať na gril, skúste sa...

Poľovnícky jágerek
Jednoduchý recept, ktorý by podľa Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory mal ovládať každý poľovník...

Špikované jelenie stehno na bratislavský spôsob
Doma máme veľmi radi bratislavské pliecko, tak prečo ho neskúsiť aj z našej obľúbenej diviny so...

Živánska s kaprom
Kapra zvnútra nakrojíme po dĺžke pozdĺž stredovej čiary. Hornú časť (smerom k chrbtovej plutve) nakrájame zvonku...

Prekladanec
Netradičné spracovanie tradičného jedla z Pohorelej nám v tomto videu predstaví rodák z obce Pohorelá Andrej Syč,...

Husací guláš z vnútorností s kapustníkmi a viedenskou cibuľou
Husacie žalúdky, srdce aj pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olúpanú cibuľu nakrájame na...

Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty
Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita,...

Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky
Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa...

Šmalcové guľky
Tieto koláčik robievala moja mamina keď som bola malá a strašne dlho som ich nemala, tak...

Hubník
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupicu, štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu.

Božie milosti s pečenými slivkami
Božie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich pripraviť...

Jelenia krkovička na šípkovej omáčke
Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...

Kapustníky
K múke pridáme rozpustený tuk, vajce, soľ, cukor, droždie, vlažné mlieko a vypracujeme...

Kurča na slížoch
Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...

Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami
Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...

Hovädzí guláš
Hurá. Guláš je vynikajúce jedlo a ja sa vždy teším, keď si ho môžem pripraviť...

Zapekané bravčové karé s hruškou a so syrom
Keďže sme doma nemali broskyňový kompót, prišiel znovu čas na improvizáciu :) výsledok posúďte sami

Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme...

Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...

Medovníky s kváskom
Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po...

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...

Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty
Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a...

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Červenie krumple s bravčovými dukátmi
Červenie krumple sú jednoduchým jedlom chudobných z Požitavia.

Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...

Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...

Pivné rožky
Z ohriateho piva, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme...

Trdelníky po domácky
Pozrela som veľa podobných receptov, aj na YouTube, z niektorého som prebrala cesto, z iného zase techniku výroby. Tento recept sa mi zdal najlepší....

Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom
Nedeľný obed taký jednoduchý a skvele ochutený karamelizovaným egrešom.

Grilované hovädzie rebrá
S letom prišla aj grilovacia sezóna. Aby ste mali čo dať na gril, skúste sa...