Masť bravčová

Masť bravčová ako ingrediencia v receptoch:

  • Osúch ktorý milujeme (fotorecept)

    Osúch ktorý milujeme (fotorecept)

    Tento osúch pekávam veľmi často ale nikdy mi nejak neostal čas fotiť a pridať sem až teraz sa mi to podarilo.

  • Granadír (fotorecept)

    Granadír (fotorecept)

    Receptov na toto tradičné zemiakové jedlo je tu veľa a dosť sa podobajú prípravou v tom, že sa všade používajú uvarené zemiaky, či už v šupke alebo bez. Tento recept je robený zo surových zemiakov, ...

  • Lečo s domácou klobásou (fotorecept)

    Lečo s domácou klobásou (fotorecept)

    Túlaním sa po našom krásnom Slovensku som natrafil na gazdu, ktorý predával krásnu papriku (PCR - ku) a paradajky. Tak voňali, nuž som neodolal. Pri ich kúpe som hneď vedel, že bude voňavé lečo....

  • Bryndziarka (fotorecept)

    Bryndziarka (fotorecept)

    Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to veru riadna drina. Tak dobré padla sýta polievka.

  • Krútence (fotorecept)

    Krútence (fotorecept)

    Tento recept je z truhlice našich starých mam. Volajú to rôzne - krútence, ťahance, párance. Ako v ktorej rodine. Jednoduchá dobrota, ktorá bola veľmi obľúbená, najmä dedo a ja keď sme k...

  • Krumplačka od babky Žofky

    Krumplačka od babky Žofky

    Táto zemiaková polievka je veľmi chutná a pritom ide o jednoduché varenie a pomerne rýchle.

  • Furmanská fazuľa (fotorecept)

    Furmanská fazuľa (fotorecept)

    Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo. Potom pretekali s koňmi, kto urobí väčší prievan.

  • Bjaľoš bryndzový

    Bjaľoš bryndzový

    Tento recept je na prípravu bryndzového koláča našich predkov, ktorý patrí aj k pokladom regiónu Turiec. Pripravuje sa z kysnutého cesta, turčianskej nepasterizovanej bryndze, zakysanky, zemiakov a je ochutetný pažitkou. Koláč sme pripravovali...

  • Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou (fotorecept)

    Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou (fotorecept)

    Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov minulého storočia. Tak ich pripravoval v strážnom domčeku (vachtárni) medzi staničkami Šariš hrad a Šarišské Michaľany. Dedko už vyše polstoročia „vartuje štreku“ na...

  • Pizzové koláčiky (fotorecept)

    Pizzové koláčiky (fotorecept)

    Tento recept na pizzové, jogurtové, mäkučké pečené koláčiky si obľúbite preto, lebo ich urobíte raz dva za pár minút bez kysnutia. Samozrejme, že si plnku môžte prispôsobiť podľa seba, to čo mám!

  • Marinované bravčové pliecko dusené na cesnaku (fotorecept)

    Marinované bravčové pliecko dusené na cesnaku (fotorecept)

    Klasický recept, vylepšený o marinované mäso. Koreniny v marináde si môžete upraviť alebo pridať podľa chuti a vytvoriť tak vlastnú variáciu.

  • Smetisko (fotorecept)

    Smetisko (fotorecept)

    Jednoduché sýte jedlo, je zdrojom vitamínu C a pochádza z oblasti Martina.

  • Recept bez obrázku

    Restovaná kuracia pečeň s omáčkou z hrubozrnnej horčice

    Tento recept je obmenou pôvodného receptu na teľaciu pečeň, ktorý som objavil asi pred 4 rokmi. Keďže sa však teľacia pečeň ťažko zháňa a jej cena tiež nie je práve kresťanská, nahradil som ju dostupnejšou kuracou,...

  • Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept)

    Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept)

    Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme a dôkladne usušíme. Dáme do chladničky schladiť na 4 hodiny.

  • Podlesník aj s ryžou (fotorecept)

    Podlesník aj s ryžou (fotorecept)

    Výborný podlesník s ryžou dnes upečený. Niekto pozná haruľu, zemiakovú babu , ale toto je podlesník.

  • Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

    Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

    Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, koreninami a mrkvou a pomalým „tiahnutím“ varíme niekoľko hodín domäkka. Potom dierkovanou naberačkou mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Všetko spolu pomelieme, dochutíme...

  • Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom

    Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom

    Očistené a umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené mäso a na veľmi miernom ohni varíme asi 4 hodiny aj viac za občasného miešania. Potom pomocou dierkovanej naberačky mäso vyberieme do misy a odstránime bylinky....

  • Pikantný chrbát so šošovicovým šalátom
  • Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom

    Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom

    Pri tlačenke, jaternici či klobáske sa to nekončí... Zo zabíjačkových surovín sa dajú pripraviť desiatky nápaditejších jedál tak, aby sa stali atraktívnou „výkladnou skriňou“ tohto nášho národného gastronomického rituálu.

  • Domáce rožky (fotorecept)

    Domáce rožky (fotorecept)

    Prečo si neupiecť, doma len to treba skúsiť.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist