Domáce chlebové placky fotorecept
mesačník Varecha, 16. mája 2023
Foto: Shutterstock
Chlebové placky skvelo chutia ešte teplé potreté maslom a jemne posypané soľou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Múku preosejeme a zmiešame so soľou. Majme po ruke aj dostatočné množstvo múky na podsypanie.
-
2
Jogurt zapracujeme do múky. Ak je to potrebné, pridáme aj vodu. Zapracujeme tuk a vzniknuté cesto miesime asi 10 minút. Finálne cesto má byť hladké a nelepivé. Cesto zabalíme a necháme odležať 30 minút pri izbovej teplote.
-
3
Odležané cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely. Každý diel dôkladne prepracujeme. Najskôr rukou sploštíme na pomúčenej doske a potom vyvaľkáme na tenké placky.
-
4
Placky opekáme na zohriatej panvici nasucho, alebo len na zľahka vymastenom povrchu. Pečieme asi minútu z každej strany, keď sa placka začne nafukovať, pritlačíme ju k panvici pomocou obracačky alebo utierky.
Diskusia k receptu