Oškvarková nátierka s jablkom
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 8. marca 2024
foodblog Medové motúzy, 8. marca 2024
Foto: Jana Štrbková
Domáca oškvarková nátierka, to je dokonalá pochúťka. Vyskúšali ste ju už s jablkom?
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno a asi 2 minúty pražíme na lyžici masti.
- 2
Do nádoby vložíme oškvarky, kúsky ošúpaného jablka, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, pretlačené strúčiky cesnaku, lyžicu masti, majorán a všetko ručným mixérom rozmixujeme. (Ak máte tuhé oškvarky, môžete ich predtým nasekať sekáčikom alebo pomlieť mlynčekom na mäso.)
- 3
Nakoniec primiešame opraženú cibuľu, ešte premixujeme a necháme vychladnúť. Škvarkovú nátierku podávame s čerstvým, najlepšie domácim chlebom.
Tiež oškvarková nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu