Oškvarková nátierka
Oškvarková nátierka

Oškvarková nátierka s jablkom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 8. marca 2024
Oškvarková nátierka s jablkom
Foto: Jana Štrbková

Domáca oškvarková nátierka, to je dokonalá pochúťka. Vyskúšali ste ju už s jablkom?

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

150 g
1/2 ks (veľká)
1/2 ks
2 strúčiky
2 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a asi 2 minúty pražíme na lyžici masti.

  2. 2

    Do nádoby vložíme oškvarky, kúsky ošúpaného jablka, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, pretlačené strúčiky cesnaku, lyžicu masti, majorán a všetko ručným mixérom rozmixujeme. (Ak máte tuhé oškvarky, môžete ich predtým nasekať sekáčikom alebo pomlieť mlynčekom na mäso.)

  3. 3

    Nakoniec primiešame opraženú cibuľu, ešte premixujeme a necháme vychladnúť. Škvarkovú nátierku podávame s čerstvým, najlepšie domácim chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia