Zemiakový guláš
Zemiakový guláš

Zemiakový guláš s fazuľou fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 7. júna 2023
Zemiakový guláš s fazuľou (fotorecept)
Foto: kimlo

Aj keď sa čiastočne jedná o klasický buřtguláš, verte, že pridaním fazule postúpi v rebríčku obľúbenosti na vyšší level. Recept som našiel na Zobraziť celý popisAj keď sa čiastočne jedná o klasický buřtguláš, verte, že pridaním fazule postúpi v rebríčku obľúbenosti na vyšší level. Recept som našiel na internete.
Zdroj: internet

Suroviny

2-3 ks kvalitné
4 ks väčšie
1 ks väčšia
3 strúčiky
1 konzerva (v slanom náleve)
1 PL
1 PL
1 PL
1,5 litra




Postup

  1. 1

    Špekáčiky ošúpeme, zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme.

    Zemiakový guláš s fazuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masti opečieme nakájané špekáčiky, vyberieme ich a odložíme.

    Zemiakový guláš s fazuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo výpeku orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a nakoniec plátky cesnaku.

    Zemiakový guláš s fazuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme rascu, múku, opražíme ju a potom pridáme mletú papriku. Krátko opražíme, aby nezhorkla.

    Zemiakový guláš s fazuľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme vývarom a privedieme k varu a pridáme zemiaky, osolíme, a varíme do ich zmäknutia asi 20 minút.

    Zemiakový guláš s fazuľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme odložené špekáčiky, scedenú fazuľu z konzervy a spolu chvíľu prevaríme. Ochutíme mletým korením, majoránom, prípadne ešte dosolíme.

    Zemiakový guláš s fazuľou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s chlebom alebo obľúbeným pečivom. Ja som si dal minichlebíky z môjho predchádzajúceho receptu.

    Zemiakový guláš s fazuľou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Guláš je lepší na druhý deň...

    Zemiakový guláš s fazuľou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

farbuska
Taký fajn chalupársky recept s rozšíreným rozmerom. Prišiel práve vhod, lebo na víkend sa chystáme s kamarátmi a toto padne dobre všetkým, keď sa zvečerí, slniečko zapadne a ochladí sa. Vďaka.
zolik
Výborný. Poznám, otec varieval na chalupe v najväčšom hrnci keď sme sa viacerí u neho nazbierali. K tomu veľký peceň domáceho chleba. A pivo vychladené v potoku. Fajnové chalupárske 👍
kimlo
@zolik (7.6.2023 16:38)
Svätá pravda, čerstvý domáci chlieb a pohár piva k tomu! 👍
1x kvakac
ivan14
Taky tak dělám, dokonce přidávám vařené fazole i do hovězího guláše. Pěstuji si bobovicu, kterou mi kdysi přivezla teta z Bratislavy. A pak ji větší množství uvařím, rozdělím na porce a zamrazím. Vždy po ruce. :-)
zolik
Výborný! Uvarila som gulášik včera večer a dnes je ešte lepší. Všetko podľa receptu až na tú červenú fazuľu. Jednoducho zmizla zo špajze. Ale aj s touto veľkou bielou ( z konzervy) je to vynikajúce. Ďakujem


kimlo
@ivan14 (9.6.2023 11:20)

To je veľmi dobrý nápad s tým zamrazenim, až budem mat domácu fazuzlu, vyskúšam 👍
1x kvakac
kimlo
@zolik (10.6.2023 15:55)
Ďakujem za vyskúšanie a parádne foto! Ono je to vlastne jedno aká fazula sa použije, mysli že bilea fazula tam farebne aj lepsie pristane. 👍
mijaita
@kimlo (24.6.2023 14:26)

Jo, dala bych si, ale musel bych ho uvarit a taky bych musela mít brambory, fazole, burta..... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia