Zemiakový guláš s fazuľou fotorecept
Foto: kimlo
Aj keď sa čiastočne jedná o klasický buřtguláš, verte, že pridaním fazule postúpi v rebríčku obľúbenosti na vyšší level. Recept
som našiel na Zobraziť celý popisAj keď sa čiastočne jedná o klasický buřtguláš, verte, že pridaním fazule postúpi v rebríčku obľúbenosti na vyšší level. Recept
som našiel na internete.
Zdroj: internet
Suroviny
2-3 ks kvalitné |
|
4 ks väčšie |
|
1 ks väčšia |
|
3 strúčiky |
|
1 konzerva (v slanom náleve) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1,5 litra |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Špekáčiky ošúpeme, zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme.
-
2
Na masti opečieme nakájané špekáčiky, vyberieme ich a odložíme.
-
3
Vo výpeku orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a nakoniec plátky cesnaku.
-
4
Pridáme rascu, múku, opražíme ju a potom pridáme mletú papriku. Krátko opražíme, aby nezhorkla.
-
5
Zalejeme vývarom a privedieme k varu a pridáme zemiaky, osolíme, a varíme do ich zmäknutia asi 20 minút.
-
6
Pridáme odložené špekáčiky, scedenú fazuľu z konzervy a spolu chvíľu prevaríme. Ochutíme mletým korením, majoránom, prípadne ešte dosolíme.
-
7
Podávame s chlebom alebo obľúbeným pečivom. Ja som si dal minichlebíky z môjho predchádzajúceho receptu.
-
8
Guláš je lepší na druhý deň...
Vďaka a presne ako píšeš, na chalupu ako stvorené, verím že bude chutiť. 👍
Svätá pravda, čerstvý domáci chlieb a pohár piva k tomu! 👍
Ďakujem, je to jednoduché a velmi chutné. 🙂
To je veľmi dobrý nápad s tým zamrazenim, až budem mat domácu fazuzlu, vyskúšam 👍
Ďakujem za vyskúšanie a parádne foto! Ono je to vlastne jedno aká fazula sa použije, mysli že bilea fazula tam farebne aj lepsie pristane. 👍
Vďaka bratku, je to taká rýchlovka ale veľmi chutná..
Jo, dala bych si, ale musel bych ho uvarit a taky bych musela mít brambory, fazole, burta..... :-)