Bravčová pečeň
Bravčová pečeň

Restovaná bravčová pečeň s majoránom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 28. novembra 2023
Restovaná bravčová pečeň s majoránom
Foto: Jana Štrbková
2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 PL
2 ks
1 PL
1/2 ČL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Pečeň umyjeme, osušíme, zbavíme blán aj kanálikov a nakrájame na hrubšie pásiky. Cibuľu ošúpeme, nahrubo nakrájame.

  2. 2

    Masť roztopíme a opražíme na nej cibuľu do sklovita. Pridáme nakrájanú pečeň a sprudka pár minút restujeme, aby sa zatiahla. Potom posypeme mletou paprikou, podlejeme asi 100 ml vody, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme asi 20 minút.

  3. 3

    Pokrievku odložíme a za stáleho miešanie restujeme ešte asi 8 minút. Okoreníme čerstvo zomletým korením štyroch farieb. Odstavíme z ohňa a posypeme sušeným majoránom, ktorý sme rozdrobili medzi prstami, aby sa rozvoňal. Osolíme až na tanieri.

Diskusia k receptu

lianka
Ja zvyknem pridať aj jedno ošúpané, na kocky nakrájané jabĺčko. Jablčko nasaje z pečene chuť a je lahodnejšia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia