Restovaná bravčová pečeň s majoránom
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 28. novembra 2023
foodblog Medové motúzy, 28. novembra 2023
Foto: Jana Štrbková
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečeň umyjeme, osušíme, zbavíme blán aj kanálikov a nakrájame na hrubšie pásiky. Cibuľu ošúpeme, nahrubo nakrájame.
- 2
Masť roztopíme a opražíme na nej cibuľu do sklovita. Pridáme nakrájanú pečeň a sprudka pár minút restujeme, aby sa zatiahla. Potom posypeme mletou paprikou, podlejeme asi 100 ml vody, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme asi 20 minút.
- 3
Pokrievku odložíme a za stáleho miešanie restujeme ešte asi 8 minút. Okoreníme čerstvo zomletým korením štyroch farieb. Odstavíme z ohňa a posypeme sušeným majoránom, ktorý sme rozdrobili medzi prstami, aby sa rozvoňal. Osolíme až na tanieri.
Tiež bravčová pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu