Dedova kaša fotorecept
Foto: kvakac
Je to obilninová kaša po našom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do menšieho hrnca dáme pohánku a kuskus. Zalejeme vodou asi 1,5 cm nad zrná. Osolíme, dáme strúčik cesnaku, privedieme k varu a potom asi 5 minút pomaly varíme. Necháme to na sporáku. Ono to samé nasaje vodu do seba.
-
2
Do druhého väčšieho hrnca dáme masť, na to nakrájanú cibuľu a slaninu a smažíme až to začne chytať peknú opečenú farbu. Počas smaženia pridáme rascu a mleté čierne korenie. Do toho na záver ešte dáme nasekaný cesnak. Chvíľu podusíme až zavonia a teraz pridáme medvedí cesnak, premiešame a odstavíme zo sporáku.
-
3
Na tento základ nasypeme pohánku a kuskus a dobre premiešame. Necháme postať nech sa spoja chute a máme hotovo.
-
4
Už len na tanier nejakú uhorku, alebo čalamádu k tomu a dobrú chuť.
-
5
Alebo takto.
-
6
Dedko je trochu trucovitejší a povedal, že nebude jesť to iste na druhy deň. No babka prikývla a dala do misy zvyšok kaše, kyslú kapustu, vajcia a majorán.
-
7
Všetko premiešala dala na vymastený pekáč a šup do rúry. Na 190°C na pol hodinu a ľaľa, čo sa z toho vykľulo, takáto dobrota.
-
8
A takto bol aj dedko spokojný, že je iné, aj babka že sa všetko zjedlo. Trošku humorne prirovnanie na využitie kaše ak ostane. Ešte obrázok v reze.
Diskusia k receptu