Hovädzie na cesnaku a smotane fotorecept
Foto: kimlo
Tento jednoduchý recept na hovädzie mäso s výbornou chutnou omáčkou a obľúbenou prílohou som si obľúbil na prvé
uvarenie...
Zdroj: internet
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno.
-
2
Na časti masti opražíme cibuľu dozlatista a pridáme mäso...
-
3
...ktoré prudko opečieme, aby sa zatiahlo.
-
4
Pridáme kečup a pretlačený cesnak, restujeme až kečup začne hustnúť a karamelizovať.
-
5
Osolíme, okoreníme a zalejeme časťou vývaru, aby bolo mäso ponorené. Prikryté dusíme domäkka, doba záleží od druhu a kvality mäsa. Ja som od tejto fáze použil pomalý hrniec, úroveň LOW asi 4 hodiny.
-
6
Na panvici spravíme zápražku zo zvyšku masti a hladkej múky.
-
7
Zápražku zalejeme studenou vodou alebo zvyšným vývarom a metličkou premiešame, aby nevznikli hrudky. Pridáme k udusenému mäsu a krátko povaríme.
-
8
Odoberieme trocha horúcej šťavy a zmiešame so smotanou, aby sa vyrovnala teplota a vlejeme k mäsu.
-
9
Povaríme ešte asi 10 minút.
-
10
Podávame s knedľou, cestovinou alebo inou obľúbenou prílohou.
ĎakuJem, je to jednoduché a chutné jedlo, či už s bravčovým alebo hovädzím.. :-)
Vďaka kamarát, určite vyskúšaj, nebudeš banovať.. :-)
Vyskúšaj a daj vedieť... jedna knedľa kvôli fotke, bola domáca a veľkosť krajca chleba... :-)
Ďakujem, cením si pochvalu.
Ďakujem Feri a pozdravujem. :-)
Ďakujem za vyskúšanie, som rád že chutilo 😉