Hubová polievka
Hubová polievka

Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným fotorecept

sracz - fotkasracz, dnes 07:14
Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným (fotorecept)
Foto: sracz

Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká. Môj otec predobrý, B. P. nadovšetko obľuboval krúpy, tak Zobraziť celý popisPolievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká. Môj otec predobrý, B. P. nadovšetko obľuboval krúpy, tak dnešnú polievku som varil s vďakou na neho a svetlou spomienkou na roky dávne, v kruhu našej rodiny v 50. až 70. rokoch. Nuž a na špeciálnu žiadosť mojej pôvabnej polovičky v závere ešte vopred varené údené kolienko bez kostí a kože. Keďže pred varením bolo dôkladne umyté a oholené, tak som kožu aj s mastným podkladom, zjedol sám osobne s chrenom a horčicou.

6÷8
porcií
12÷15 minút
príprava
50÷60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5-2 kg
200 g
120-150 g
3 PL
300 g
600 g biele
podľa chuti
podľa chuti
2 PL (Nahrin)
1 KL
2 KL
1 KL
4 ks
2 PL
4 strúčiky
250 g
podľa potreby (alebo horúca voda)
250 ml




Postup

  1. 1

    Bravčové kolienko som uvaril včera večer aj s krúpami a nechal ho až do začiatku varenia polievky vo vývare. S čistením húb som veľa práce nemal, lebo v čínskom obchode ich balia už dôkladne očistené a perfektne zabalené. Polovica bielej cibule už čaká na postrúhanie.

    Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájanú slaninu som vyškvaril a potom na nej orestoval postrúhanú cibuľu,

    Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    hneď do nej pridal rozobraté shimeji, zmiešal s KL soli a vložil koreniny,

    Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    polievkové korenie „Nahrin“, paprika mletá sladká, rasca mletá, list bobkový, pikantný krém „Harissa“, nuž a čerstvo mletá borievka (jalovec) v každom mojom recepte s bársakými hubami nesmie chýbať!

    Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po asi 5-7 minútach dusenia som pridal pretlačené strúčiky cesnaku, neviem ako Vy, ale ja mám už skoro desať rokov veľmi zlé skúsenosti s kvalitou cesnaku, bobkového listu, ale aj iných surovín a korenín, tak ich množstvo pri varení musím zvýšiť, aby som, dosiahol chuťový efekt „diela“!

    Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Strúhaný surový žltý zemiak budem potrebovať na zahustenie polievky, ako náhradu za múku.

    Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Základ som zalial vývarom z kolienka, povaril skoro pol hodinu a zahustil pripraveným strúhaným zemiakom. Asi po 15 minútach som do vriacej polievky vložil aj pokrájané mäso z kolienka.

    Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zamiešal, zo 3 minúty povaril a mohol som podávať s pokrájanými petržlenovými a zelerovými lístočkami, ktorých

    Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    zvyškom som posypal aj ostávajúcu polievku.

    Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu