„Strešenina“ z kyslej kapusty
Foto: maspoma
Strešenina je jednoduché jedlo, v ktorom využijete kyslú kapustu, nestrávite pri jeho príprave dlhé hodiny a určite si pochutíte.
Zdroj: Mäspoma
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvarte v šupke v dobre osolenej vode s pridanou celou rascou. Vodu sceďte, zemiaky nechajte trochu vychladnúť a ošúpte ich.
- 2
Na bravčovej masti orestujte nadrobno pokrájanú bielu cibuľu a kvasenú kapustu. Okoreňte rascou, čiernym korením a Žitavskou paprikou. Po zarestovaní podlejte troškou vývaru (môže byť vývar z varenia údeného mäsa) alebo vodou. Krátko poduste
- 3
Do podusenej kapusty pridajte nakrájané uvarené zemiaky a premiešajte.
- 4
Na samostatnej panvici orestujte nakrájanú červenú cibuľu a nakrájané údené mäso (slaninu, klobásku).
- 5
Na tanier uložte kyslú kapustu so zemiakmi a na vrch výdatne posypte osmahnutým mäsom.
Tiež zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu