„Strešenina“ z kyslej kapusty

maspoma - fotkaMäspoma, 15. novembra 2024. Komerčný recept.
„Strešenina“ z kyslej kapusty
Foto: maspoma

Strešenina je jednoduché jedlo, v ktorom využijete kyslú kapustu, nestrávite pri jeho príprave dlhé hodiny a určite si pochutíte.
Zdroj: Mäspoma

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 g
1 ks
1 ks
200 g (klobása, slanina)




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarte v šupke v dobre osolenej vode s pridanou celou rascou. Vodu sceďte, zemiaky nechajte trochu vychladnúť a ošúpte ich.

  2. 2

    Na bravčovej masti orestujte nadrobno pokrájanú bielu cibuľu a kvasenú kapustu. Okoreňte rascou, čiernym korením a Žitavskou paprikou. Po zarestovaní podlejte troškou vývaru (môže byť vývar z varenia údeného mäsa) alebo vodou. Krátko poduste

  3. 3

    Do podusenej kapusty pridajte nakrájané uvarené zemiaky a premiešajte.

  4. 4

    Na samostatnej panvici orestujte nakrájanú červenú cibuľu a nakrájané údené mäso (slaninu, klobásku).

  5. 5

    Na tanier uložte kyslú kapustu so zemiakmi a na vrch výdatne posypte osmahnutým mäsom.

Diskusia k receptu

zahra
U n as sa to jednoduche jedlo pripravovalo, ked sa sliepkam alebo svinkam varili zemiaky v supke. Moji predkovia na maso nic nechovali, tak babka to vylepsila tak, ze varila zemiaky osupane a pokrajane na mensie kocky. Odcedene vysypala na rozpaleny olej, opiekla do chrumkava, potom pridala na mesiaciky nakrajanu velku cibulu a vyzmykanu kyslu kapustu. Este sa spolu okorenene a osolene poopeka. Podava sa ako priloha k udeninam, ale u nas sa maso neje, tak len tak. Je to neskutocne dobre jedlo u nas sa to vola striasky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia