Jablčník s mrveničkou
Foto: helena10
Aj takýto jednoduchý koláč dokáže potešiť.
na 175 °C
Suroviny
Hrnčekové cesto: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
2 PL |
|
štipka |
|
1 bal. |
|
1 KL |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
Jablková zmes: | |
700 ml (sterilizované strúhané bez nálevu) |
|
2-3 PL |
|
1/2 ks |
|
1-2 PL mleté |
|
1 PL mleté |
|
2-3 PL |
|
Mrvenička s masťou a škoricou: | |
4 PL |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Veľkosť hrnčeka – odmerky prispôsobujem veľkosti plechu a tomu, či chcem mať koláč vyšší alebo nižší.
- 2
Ako prvú som si pripravila mrveničku. Všetky suroviny som rozmrvila v miske a hotovú mrveničku som odložila do chladu. Robím si viac a odkladám do mrazničky na budúce použitie...
- 3
Teraz si pripravím jablkovú zmes na koláč. Neochutené sterilizované strúhané jablká si dochutím tak, ako máme radi a dávam bokom. Každý sa riadi svojou chuťou.
- 4
Na cesto v miske premiešam vareškou suché ingrediencie. Pridám k ním mokré suroviny a všetko spolu vymiešam mixérom do jednoliateho cesta.
- 5
Cesto vylejem na hlboký plech 20 x 35 cm vystlaný papierom na pečenie. Na cesto ukladám rovnomerne kôpky ochutených sterilizovaných jabĺk. Vrch posypem škoricovou mrveničkou.
- 6
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30-35 minút. Skontrolujem špajľou.
- 7
Upečený jablčník nechám pomaly vychladnúť a ešte vlažný nakrájam a ochutnáme.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu