Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablčník s mrveničkou

helena10 - bez fotkyhelena10, 10. januára 2024
Jablčník s mrveničkou
Foto: helena10

Aj takýto jednoduchý koláč dokáže potešiť.

30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

Hrnčekové cesto:
1 hrnček (250 ml)
2 hrnčeky
2 PL
štipka
1 bal.
1 KL
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 ks
Jablková zmes:
700 ml (sterilizované strúhané bez nálevu)
2-3 PL
1/2 ks
1-2 PL mleté
1 PL mleté
2-3 PL
Mrvenička s masťou a škoricou:
4 PL
3 PL
1 KL
2 PL
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Veľkosť hrnčeka – odmerky prispôsobujem veľkosti plechu a tomu, či chcem mať koláč vyšší alebo nižší.

  2. 2

    Ako prvú som si pripravila mrveničku. Všetky suroviny som rozmrvila v miske a hotovú mrveničku som odložila do chladu. Robím si viac a odkladám do mrazničky na budúce použitie...

  3. 3

    Teraz si pripravím jablkovú zmes na koláč. Neochutené sterilizované strúhané jablká si dochutím tak, ako máme radi a dávam bokom. Každý sa riadi svojou chuťou.

  4. 4

    Na cesto v miske premiešam vareškou suché ingrediencie. Pridám k ním mokré suroviny a všetko spolu vymiešam mixérom do jednoliateho cesta.

  5. 5

    Cesto vylejem na hlboký plech 20 x 35 cm vystlaný papierom na pečenie. Na cesto ukladám rovnomerne kôpky ochutených sterilizovaných jabĺk. Vrch posypem škoricovou mrveničkou.

  6. 6

    Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30-35 minút. Skontrolujem špajľou.

    Jablčník s mrveničkou - obrázok 6
  7. 7

    Upečený jablčník nechám pomaly vychladnúť a ešte vlažný nakrájam a ochutnáme.

Diskusia k receptu

bugout
Jablkové koláče sú najlepšie.... A mrvenička tiež.... Paráda
helena10
Dievčatá, ďakujem za príjemný komentár. Pekný víkend prajem. 🤗




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia