Hovädzí guláš s paprikou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 27. júla 2023
mesačník Varecha, 27. júla 2023

Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
140 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky, cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. V hrnci s hrubým dnom rozohrejeme masť a cibuľu na nej za stáleho miešania opražíme dozlatista. Pridáme mäso a restujeme, kým sa zo všetkých strán nezatiahne do hneda.
-
2
Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou a mletou paprikou, pridáme pretlak, bobkové listy a premiešame.
-
3
Podlejeme teplým vývarom, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme asi jeden a pol hodiny.
-
4
Papriku umyjeme, očistíme od jadrovníka a nakrájame na kocky, pridáme k mäsu a varíme ešte asi pol hodiny, mäso musí byť úplne mäkké.
Diskusia k receptu