Hovädzí guláš s paprikou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 27. júla 2023
mesačník Varecha, 27. júla 2023
Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
140 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky, cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. V hrnci s hrubým dnom rozohrejeme masť a cibuľu na nej za stáleho miešania opražíme dozlatista. Pridáme mäso a restujeme, kým sa zo všetkých strán nezatiahne do hneda.
- 2
Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou a mletou paprikou, pridáme pretlak, bobkové listy a premiešame.
- 3
Podlejeme teplým vývarom, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme asi jeden a pol hodiny.
- 4
Papriku umyjeme, očistíme od jadrovníka a nakrájame na kocky, pridáme k mäsu a varíme ešte asi pol hodiny, mäso musí byť úplne mäkké.
Tiež hovädzí guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu