Drevorubačské trhance fotorecept
foodblog Medové motúzy, 20. februára 2024
Foto: Jana Štrbková
Sýte jedlo z domácich cestovín a pečených zemiakov so slaninou a cibuľou, ktoré chutí dokonale.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Múku nasypeme do misy, pridáme asi 1 ČL soli, zalejeme vlažnou vodou. Dobre premiesime a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
-
2
Cesto rozdelíme na menšie kúsky, ktoré rozvaľkáme.
-
3
Potom nerovnomerne natrháme, vytvoríme tak trhance.
-
4
Vo väčšom hrnci uvaríme vodu s 1 ČL soli a keď začne vrieť, pridáme do nej natrhané cesto. Varíme asi 2 minúty.
-
5
Ošúpané zemiaky nakrájame na menšie kocky. Pekáč potrieme 1/2 PL masti, rozložíme zemiaky a osolíme podľa chuti. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút. Slaninu nakrájame na menšie kocky a opražíme spolu s 1/2 PL masti dochrumkava. Na 1 PL masti opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu.
-
6
K uvareným cestovinám pridáme upečené zemiaky, opraženú slaninu a cibuľu, premiešame a podávame.
Ale trhance🙃
Ak to davam ako rcp drevorubacke parance tie sa paraju a nie sklbu ako sklbance...
V drevorubackych su zemiaky pecene v supke a nie odupane na masti...
Original v pahrebe sa to pieklo...
Parance sa nevalkaju ale paraju...
Ukazka ako sa maju parat parance
😊
Alebo ako sa to robi...
Plus cesto mate zle vypracovane...
Ukazka ako sa maju parat parance
😊
Alebo ako sa to robi...
Áno, sú to trhance, v postupe aj je uvedené, že sa cesto natrhá na trhance, len v názve sa na to akosi "pozabudlo" :) Už sme to upravili aj v názve. Ďakujeme a prajeme pekný deň.
Na tom tanieri to vyzerá lákavo.