Domáce cestoviny
Domáce cestoviny

Drevorubačské trhance fotorecept

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 20. februára 2024
Drevorubačské trhance (fotorecept)
Foto: Jana Štrbková

Sýte jedlo z domácich cestovín a pečených zemiakov so slaninou a cibuľou, ktoré chutí dokonale.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
400-450 ml
300 g
2 ks
150 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Múku nasypeme do misy, pridáme asi 1 ČL soli, zalejeme vlažnou vodou. Dobre premiesime a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.

    Drevorubačské trhance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na menšie kúsky, ktoré rozvaľkáme.

    Drevorubačské trhance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom nerovnomerne natrháme, vytvoríme tak trhance.

    Drevorubačské trhance (fotorecept) - obrázok 3
  4. Ideal
  5. 4

    Vo väčšom hrnci uvaríme vodu s 1 ČL soli a keď začne vrieť, pridáme do nej natrhané cesto. Varíme asi 2 minúty.

    Drevorubačské trhance (fotorecept) - obrázok 4
  6. 5

    Ošúpané zemiaky nakrájame na menšie kocky. Pekáč potrieme 1/2 PL masti, rozložíme zemiaky a osolíme podľa chuti. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút. Slaninu nakrájame na menšie kocky a opražíme spolu s 1/2 PL masti dochrumkava. Na 1 PL masti opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu.

    Drevorubačské trhance (fotorecept) - obrázok 5
  7. 6

    K uvareným cestovinám pridáme upečené zemiaky, opraženú slaninu a cibuľu, premiešame a podávame.

Diskusia k receptu

sev111
Toto nie su parance🤔
Ale trhance🙃
Ak to davam ako rcp drevorubacke parance tie sa paraju a nie sklbu ako sklbance...
V drevorubackych su zemiaky pecene v supke a nie odupane na masti...
Original v pahrebe sa to pieklo...
Parance sa nevalkaju ale paraju...



sev111
Plus cesto mate zle vypracovane...
Ukazka ako sa maju parat parance
😊
Alebo ako sa to robi...
sev111

Plus cesto mate zle vypracovane...
Ukazka ako sa maju parat parance
😊
Alebo ako sa to robi...


redakcia
@sev111 (20.2.2024 19:10)

Áno, sú to trhance, v postupe aj je uvedené, že sa cesto natrhá na trhance, len v názve sa na to akosi "pozabudlo" :) Už sme to upravili aj v názve. Ďakujeme a prajeme pekný deň.
kucharka
Takéto sú moje obľúbené, mňam. Sto rokov som to nejedla, dala bych si.
Na tom tanieri to vyzerá lákavo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia