Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom
foodblog Medové motúzy, 25. novembra 2023
Foto: Jana Štrbková
Chrumkavá pochúťka doplnená lahodným karfiolom, to je vyprážaná husacia pečeň. Je to skutočná delikatesa, najmä ak máte možnosť pripraviť ju z domácej husi.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlávku karfiolu vložíme vcelku do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme 1/2 ČL soli a uvaríme domäkka. Vyberieme a necháme odkvapkať.
- 2
Pečeň nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 centimetra. Z oboch strán nasolíme, obalíme v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Masť rozpálime a pečeň v nej vyprážame asi 6 minút dozlatista.
- 3
Na omáčku použijeme masť, v ktorej sa vyprážala pečeň, zvaríme ju s vodou, so smotanou a s múkou. Hotovú omáčku precedíme.
- 4
Vyprážanú pečeň podávame na mise obloženú ružičkami karfiolu a so smotanovou omáčkou, ktorú podávame zvlášť.
Tiež husacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu