Husacia pečeň
Husacia pečeň

Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 25. novembra 2023
Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom
Foto: Jana Štrbková

Chrumkavá pochúťka doplnená lahodným karfiolom, to je vyprážaná husacia pečeň. Je to skutočná delikatesa, najmä ak máte možnosť pripraviť ju z domácej husi.

6
porcií
30 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
5 PL
2 ks
300 g
Omáčka:
3 PL
3 PL
3 PL
1 ČL

Online leták

Postup

  1. 1

    Hlávku karfiolu vložíme vcelku do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme 1/2 ČL soli a uvaríme domäkka. Vyberieme a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Pečeň nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 centimetra. Z oboch strán nasolíme, obalíme v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Masť rozpálime a pečeň v nej vyprážame asi 6 minút dozlatista.

  3. 3

    Na omáčku použijeme masť, v ktorej sa vyprážala pečeň, zvaríme ju s vodou, so smotanou a s múkou. Hotovú omáčku precedíme.

  4. 4

    Vyprážanú pečeň podávame na mise obloženú ružičkami karfiolu a so smotanovou omáčkou, ktorú podávame zvlášť.

Diskusia k receptu

milko22
Hmm dal by som si, ba dokonca by som aj ten karfiol možno ochutnal... :-)