Plnená paprika fotorecept
Foto: rimm
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g mleté |
|
200 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
3 strúčiky |
|
2 ks |
|
5-10 ks |
|
Paradajková omáčka: | |
2 PL |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
2 l |
|
1 ČL (podľa chuti) |
|
3 PL (podľa chuti) |
|
1/4 ČL (podľa chuti) |
|
5 ks |
|
5 ks |
|
6 ks |
|
1/2 l |
|
Postup
-
1
Mleté mäso (nie karé a podobné suché mäso) zmiešame s uvarenou ryžou. Pridáme vajíčka, soľ, korenie a pretlačený cesnak. Dobre premiešame a necháme uležať aspoň hodinku, aby sa spojili chute.
-
2
Mäsom naplníme vydlabané papriky. A zo zbytku mäsa spravíme guľky. Dáme do osolenej vody variť na cca 20 minút. Pridáme bobkový list, nové korenie, klinček. Keď vyjdú na hladinu sú hotové.
-
3
Rovnako guľky.
-
4
Prejdeme k omáčke. Na masti spravíme bledú zásmažku a pridáme mletú papriku ideálne údenú.
-
5
Následne zalejeme vývarom z guliek.
-
6
Pridáme pretlak a dochutíme soľou, korením a cukrom.
-
7
Povaríme a podávame s domácou knedľou.
Nikto ti nekaze varit podla mna. Ale ja varim ako moja babka a nespekulujem okolo sporaku. A v zime z tescovych rajcin musia byt fak skvele. Ja radsej domaci pretlak.
A ci peciem alebo nepeciem je jedno domaca paprika ma chut a vonu.
Kedze nevazim ale odhadujem je to ompocite kolko ryze. Nie vzdy davam rovnako. Je to obycajny recept nic michelinske tak kazdemu ako chuti.