Recepty, kde je ks
Šampiňonová nátierka
Dobrá nátierka na raňajky alebo aj večer len malú chuťovku ku telke alebo k dobrej knihe...
Taštičky s višňovým džemom
Z preosiatej múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie hladké nelepivé cesto. Vyvaľkáme ho...
Dvojplnkový maďarský tvarohový koláč
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta,
ktorý...
Budapeštianske rezy
Cesto: do väčšej misky dáme preosiatu múku, na kúsky nakrájaný rastlinný tuk, žĺtky a vykysnutý...
Somlói galuska – lahodný maďarský zákusok
Najprv vyšľaháme bielky na tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor a nakoniec doň pridáme žĺtky, ...
Rezance s tvarohovou plnkou v ceste
Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme ich a omastíme 40 g rozpusteného masla. Žĺtky rozšľaháme...
Jablková pena
Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na kúsky. Podlejeme ich niekoľkými PL vody a...
Maďarská restovaná husacia pečeň
Husaciu pečeň necháme hodinu nasiaknuť celkom ponorenú v dostatočnom množstve chladného mlieka. Potom ju necháme odkvapkať...
Jeseter po maďarsky
Očistené porcie jesetera osolíme, posypeme paprikou, vložíme do kastróla, podlejeme trochou vývaru a dusíme...
Maďarský tokáň
Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Potom...
Fiš paprikáš
Ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým nakrájame...
Hovädzí perkelt s tarhoňou
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata. Pridáme pokrájanú papriku a rajčinu a krátko podusíme.
Potom...
Držky na paprike – maďarský pacalperkelt
Držky dobre premyjeme v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme ich v tlakovom hrnci...
Husacie stehná
Očistené, umyté a osušené husacie stehná rozrežeme v kĺboch, osolíme, okoreníme a opečieme z...
Placky z údeného mäsa
Žemle pokrájame na kocky a navlhčíme časťou mlieka. Údené mäso pomelieme, vyžmýkané žemle tiež.
Pokrájanú...
Šopronské kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme,...
Kapor na spôsob „Rác“
Kapra nakrájame na kusy a prešpikujeme slaninou. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky.
Horiaci guláš Attila
Kurča vykostíme a z kostí, kože, väčšej cibule, 2 strúčikov cesnaku, nového a...
Debrecínska plnená kapusta
V slanej vode s troškou oleja obvaríme kapustnú hlávku, z ktorej postupne odoberáme listy. Listy...
Baraní paprikáš
Mäso očistíme a oparíme slanou octovou vodou. Potom ho dobre poumývame v studenej vode. Nakrájame...
Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
Tento recept sa nám zapáčil na TV Prima, v jednej kulinárskej relácii, len som ho...
Sekaný maslový rezeň
Tento recept mám od priateľa s ktorým som chodieval na zabíjačky. Robím ho keď naň dostanem...
Obrátený jablčník
Tento zákusok u nás nemá podporu, nikdy dlho nevydrží, totiž hneď je po ňom......
Perník, ktorý muža nepustí na pivo
Mojej úchvatnej žene sa podaril husársky kúsok. Spojila nespojiteľné. Má recept na perník, kde...
Tarta de queso - syrová torta
Syrová torta z Galície, zaujímavá obmena dobre známej americkej cheesecake...
Kuracia pečienka po gazdovsky
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, slaninu na čo možno najtenšie plátky. Pečienky očistíme, opláchneme a...
Rybie filé po viedensky
Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...
Slané slimáky
Tento recept sa pripravuje deň vopred, najlepšie večer a ráno alebo pred obedom pokračovať.
Krabí šalát s avokádom a japonským dresingom
Tak tento recept som raz videla v televíznom programe s názvom Nigella expres a musím povedať, ...
Étonská miešanica
Tak toto... MŇAM! je to vinikajúce, síce nie celkom jednoduché, potrvá to niekoľko (asi...
Vínové koláče
na prípravu týchto koláčov potrebujeme málo surovín, je rýchly, lacný a veľmi dobrý. A...
Musaka z baklažánov
Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky.
Paprika plnená syrom
Pre všetkých, ktorí majú radi papriku a tých, ktorí dodržujú bezmäsité piatky ako my :-)

Šampiňonová nátierka
Dobrá nátierka na raňajky alebo aj večer len malú chuťovku ku telke alebo k dobrej knihe...

Taštičky s višňovým džemom
Z preosiatej múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie hladké nelepivé cesto. Vyvaľkáme ho...

Dvojplnkový maďarský tvarohový koláč
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý...

Budapeštianske rezy
Cesto: do väčšej misky dáme preosiatu múku, na kúsky nakrájaný rastlinný tuk, žĺtky a vykysnutý...

Somlói galuska – lahodný maďarský zákusok
Najprv vyšľaháme bielky na tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor a nakoniec doň pridáme žĺtky, ...

Rezance s tvarohovou plnkou v ceste
Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme ich a omastíme 40 g rozpusteného masla. Žĺtky rozšľaháme...

Jablková pena
Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na kúsky. Podlejeme ich niekoľkými PL vody a...

Maďarská restovaná husacia pečeň
Husaciu pečeň necháme hodinu nasiaknuť celkom ponorenú v dostatočnom množstve chladného mlieka. Potom ju necháme odkvapkať...

Jeseter po maďarsky
Očistené porcie jesetera osolíme, posypeme paprikou, vložíme do kastróla, podlejeme trochou vývaru a dusíme...

Maďarský tokáň
Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Potom...

Fiš paprikáš
Ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým nakrájame...

Hovädzí perkelt s tarhoňou
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata. Pridáme pokrájanú papriku a rajčinu a krátko podusíme. Potom...

Držky na paprike – maďarský pacalperkelt
Držky dobre premyjeme v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme ich v tlakovom hrnci...

Husacie stehná
Očistené, umyté a osušené husacie stehná rozrežeme v kĺboch, osolíme, okoreníme a opečieme z...

Placky z údeného mäsa
Žemle pokrájame na kocky a navlhčíme časťou mlieka. Údené mäso pomelieme, vyžmýkané žemle tiež. Pokrájanú...

Šopronské kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme,...

Kapor na spôsob „Rác“
Kapra nakrájame na kusy a prešpikujeme slaninou. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky.

Horiaci guláš Attila
Kurča vykostíme a z kostí, kože, väčšej cibule, 2 strúčikov cesnaku, nového a...

Debrecínska plnená kapusta
V slanej vode s troškou oleja obvaríme kapustnú hlávku, z ktorej postupne odoberáme listy. Listy...

Baraní paprikáš
Mäso očistíme a oparíme slanou octovou vodou. Potom ho dobre poumývame v studenej vode. Nakrájame...

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
Tento recept sa nám zapáčil na TV Prima, v jednej kulinárskej relácii, len som ho...

Sekaný maslový rezeň
Tento recept mám od priateľa s ktorým som chodieval na zabíjačky. Robím ho keď naň dostanem...

Obrátený jablčník
Tento zákusok u nás nemá podporu, nikdy dlho nevydrží, totiž hneď je po ňom......

Perník, ktorý muža nepustí na pivo
Mojej úchvatnej žene sa podaril husársky kúsok. Spojila nespojiteľné. Má recept na perník, kde...

Tarta de queso - syrová torta
Syrová torta z Galície, zaujímavá obmena dobre známej americkej cheesecake...

Kuracia pečienka po gazdovsky
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, slaninu na čo možno najtenšie plátky. Pečienky očistíme, opláchneme a...

Rybie filé po viedensky
Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...

Slané slimáky
Tento recept sa pripravuje deň vopred, najlepšie večer a ráno alebo pred obedom pokračovať.

Krabí šalát s avokádom a japonským dresingom
Tak tento recept som raz videla v televíznom programe s názvom Nigella expres a musím povedať, ...

Étonská miešanica
Tak toto... MŇAM! je to vinikajúce, síce nie celkom jednoduché, potrvá to niekoľko (asi...

Vínové koláče
na prípravu týchto koláčov potrebujeme málo surovín, je rýchly, lacný a veľmi dobrý. A...

Musaka z baklažánov
Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky.

Paprika plnená syrom
Pre všetkých, ktorí majú radi papriku a tých, ktorí dodržujú bezmäsité piatky ako my :-)