Jablková pena

redakcia - fotkaredakcia, 3. novembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
120 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na kúsky. Podlejeme ich niekoľkými PL vody a dusíme pod pokrievkou domäkka. Ku koncu dusenia pokrievku zložíme, aby sa voda odparila.

  2. 2

    Mäkké jablká prelisujeme alebo rozmixujeme. Z bielkov ušľaháme sneh, po častiach pridávame cukor a ušľaháme dohusta. Potom po častiach zašľaháme do snehu jablkový pretlak.

  3. 3

    Pri podávaní ozdobíme polovicami sliviek alebo iným ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia