Tento zákusok u nás nemá podporu, nikdy dlho nevydrží, totiž hneď je po ňom...aby nezavadzal v chladničke. Ešte by sa náhodou pokazil?...
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 5 |
|
| 250 g |
|
| 350 g |
|
| 10 lyžíc |
|
| 10 lyžíc |
|
| 1 |
|
| 8-10 ks |
|
| 1-2 lyžice |
|
|
|
|
| 1-2 lyžičky |
|
| 200 g |
|
| čokoládová poleva: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 1/2 sáčka |
|
| 1 lyžica |
|
Postup
-
1
Na plech dáme alobal, aj na boky,potrieme maslom. na alobal dáme jablká: nastrúhané , ochutené - cukor, vanilk. cukor, škorica a posypeme pomletými orechami.
- 2
Vajcia s cukrom vymiešame do peny, pridáme vodu, olej a múku s práškom do pečiva, vymiešame , vylejeme na plech s jablkami a dáme piecť asi 20 - 25 minút.
- 3
Po vychladnutí preklopíme na dosku, stiahneme alobal a polejeme čokoládovou polevou. Rozpustíme maslo, pridáme ostatné prísady, chvíľu miešame,aby sa zmes spojila a polejeme jablčník. Namiesto orechov môžeme dať strúhaný kokos alebo džem.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu