Tarta de queso - syrová torta

piglin - fotkapiglin, 1. novembra 2009

Syrová torta z Galície, zaujímavá obmena dobre známej americkej cheesecake...

6
porcií
5 minút
príprava
90 minút
na 250 °C

Suroviny

4 ks
2 ks
2 jogurtové poháre
2 jogurtové poháre
2 jogurtové poháre
2 jogurtové poháre
12 trojuholníčkov




Postup

  1. 1

    Rúru predohrejeme na 250 stupňov. Formu na tortu vymežeme maslom a vysypeme múkou. V uvedenom poradí zmiešame mixérom všetky suroviny. Pečieme 15 minút pri 250 stupňoch, potom ďalších 1 a štvrť hodiny pri 180 stupňoch. Krájame až po vychladnutí.

Diskusia k receptu

jarco
Ja teda sladké vôbec nepečiem, ale nevidí sa mi to. To akože mám všetko zmixovať a dať upiecť? Ako ide dokopy presolený tavený syr s cukrom? Cheesecake si z US pamätám tak, že to bol korpus z cesta plus tvarohová plnka (bola taká sladko-slaná, to uznávam, ale amíci často postrádajú zdravý rozum :-). Poučte ma, ak som blbý. Pomohla by fotka tohto zázraku.
vallgor1
ja ju robievam ale trochu inak. 500 g syra Quark (alebo tvaroh), 4 vajcia cele, 6 PL cukru, 200ml smotany na varenie, 3 PL Maizeny, 1 jogurt citronovy a koru z citrona nastruhanu.Vsetko pomixovat a vyliat do maslom vymastenej formy.Piect 175-180 stupnov asi 1 hodinu. Da sa robit aj z Filadelfie a tiez je dobra.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia