Husacie stehná

redakcia - fotkaredakcia, 2. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 KL
3 PL
200 g
4 strúčiky
1 KL
200 ml
250 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Očistené, umyté a osušené husacie stehná rozrežeme v kĺboch, osolíme, okoreníme a opečieme z obidvoch strán na rozohriatej masti. Opečené stehná vyberieme. Do masti po opekaní pridáme husaciu masť, nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, opražíme dozlata, zaprášime mletou paprikou, speníme a zalejeme vývarom, zamiešame a zavaríme.

  2. 2

    Do základu vložíme opečené stehná, rascu a pod pokrievkou za občasného obracania, polievania a dolievania vývaru dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké,pridáme na hrubšie rezance nakrájanú očistenú papriku, krátko podusíme, pridáme na mesiačiky nakrájané rajčiaky a spolu dodusíme.

  3. 3

    Pri podávaní stehno uložíme na šťavu so zeleninou a posypeme najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú zemiaky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia