4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené, umyté a osušené husacie stehná rozrežeme v kĺboch, osolíme, okoreníme a opečieme z obidvoch strán na rozohriatej masti. Opečené stehná vyberieme. Do masti po opekaní pridáme husaciu masť, nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, opražíme dozlata, zaprášime mletou paprikou, speníme a zalejeme vývarom, zamiešame a zavaríme.
- 2
Do základu vložíme opečené stehná, rascu a pod pokrievkou za občasného obracania, polievania a dolievania vývaru dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké,pridáme na hrubšie rezance nakrájanú očistenú papriku, krátko podusíme, pridáme na mesiačiky nakrájané rajčiaky a spolu dodusíme.
- 3
Pri podávaní stehno uložíme na šťavu so zeleninou a posypeme najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu