porcie
príprava
na 170-180 °C
Suroviny
350 g |
|
150 g |
|
60 g |
|
2 ks |
|
štipka |
|
|
|
|
|
|
|
Plnka č.1: | |
0,5 kg |
|
100 g |
|
3 ks |
|
|
|
Plnka č.2: | |
5 ks |
|
trochu |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý (ak sa nám príliš lepí) poprášime ešte múkou a dáme ho na 30 minút odstáť. Medzitým si rúru zohrejeme na asi 170–180 stupňov Celzia. Pripravíme papier na pečenie, vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do ktorého po vyšľahaní jemne zamiešame práškový cukor a zamiešame si tvarohovú plnku z uvedených prísad.
- 2
Do tvarohovej plnky jemne primiešame 2 PL snehu, zvyšný si odložíme na chladné miesto. Na papier na pečenie dáme bochník cesta, ktorý valčekom vyvaľkáme. Papier s cestom prenesieme na plech a dáme do rúry na približne 10 – 15 minút.
- 3
Keď cesto začína ružovieť, vyberieme ho z rúry a navrstvíme naň plnku z tvarohu a opäť dáme piecť. Koláč vytiahneme až tesne pred dopečením a na tvarohovú plnku natrieme lekvár a spravíme mriežky zo snehu.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre