Dvojplnkový maďarský tvarohový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 3. novembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 170-180 °C

Suroviny

350 g
150 g
60 g
2 ks
 štipka
Plnka č.1:
0,5 kg
100 g
3 ks
Plnka č.2:
5 ks
 trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý (ak sa nám príliš lepí) poprášime ešte múkou a dáme ho na 30 minút odstáť. Medzitým si rúru zohrejeme na asi 170–180 stupňov Celzia. Pripravíme papier na pečenie, vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do ktorého po vyšľahaní jemne zamiešame práškový cukor a zamiešame si tvarohovú plnku z uvedených prísad.

  2. 2

    Do tvarohovej plnky jemne primiešame 2 PL snehu, zvyšný si odložíme na chladné miesto. Na papier na pečenie dáme bochník cesta, ktorý valčekom vyvaľkáme. Papier s cestom prenesieme na plech a dáme do rúry na približne 10 – 15 minút.

  3. 3

    Keď cesto začína ružovieť, vyberieme ho z rúry a navrstvíme naň plnku z tvarohu a opäť dáme piecť. Koláč vytiahneme až tesne pred dopečením a na tvarohovú plnku natrieme lekvár a spravíme mriežky zo snehu.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: