Maďarský tokáň

redakcia - fotkaredakcia, 3. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
90-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

3  druhy
2 ks
3 ks
3 ks
250 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Potom pridáme nakrájané hovädzie mäso a podusíme ho vo vlastnej šťave. Po 30 minútach pridáme bravčové mäso a po 15 minútach teľacie mäso. Mäsovú zmes osolíme, opaprikujeme a podusíme vo vlastnej šťave, pričom ho podľa potreby podlievame vodou.

  2. 2

    K zmäknutému mäsu pridáme nakrájanú papriku a po 10 minútach olúpané a nakrájané rajčiny. Nakoniec prilejeme osolenú kyslú smotanu, ktorú sme zmiešali s hladkou múkou, necháme zovrieť a odstavíme.

  3. 3

    Pred podávaním posypeme červenou paprikou a kúskami čerstvej zeleniny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia