Halászlé

mikalove - bez fotkymikalove, 30. októbra 2009
6
porcií
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
3 čl
2 l




Postup

  1. 1

    V hrnci, v asi 0,3 l vody, varíme nadrobno pokrájanú cibuľu 15 minút. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a pridáme zbytok vody. Do hrnca vložíme hlavu z kapra, vnútornosti a chvost.

  2. 2

    Kapra pokrájame na podkovičky, vysekneme chrbtovú kosť, čím nám vzniknú pásiky mäsa. Chrbtové kosti z podkovičiek vložíme do hrnca, pridáme ošúpanú, pokrájanú rajčinu, pokrájanú papriku a varíme asi 1 hodinu.

  3. 3

    Pásiky mäsa, kožou dolu, poukladáme na vymastený pekáč, osolíme, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre do ružova. Hotovú polievku precedíme, vložíme do nej opečené mäso, osolíme, okoreníme, prehrejeme a podávame.

Diskusia k receptu

zela
Bola by som vďačná autorke receptu Halaszlé keby rozpísala,ktoré vnútornosti kapra použiť. Vďaka.
zela
Bola by som vďačná autorke receptu Halaszlé keby rozpísala,ktoré vnútornosti kapra použiť. Vďaka.
mikalove
ikry,mlieč alebo pečeň, mohla som napísať do receptu,pardon
eevvaa44
Vyskúšala som skombinovať prvý recept s posledným a bola to mňamka...:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia