4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kurča vykostíme a z kostí, kože, väčšej cibule, 2 strúčikov cesnaku, nového a čierneho korenia, kocky bujónu a soli pripravíme polievku. Kuracie mäso nakrájame na kúsky, na tuku osmažíme nadrobno nakrájanú zvyšnú cibuľu (8–10 minút), pridáme mäso a smažíme dozlata za častého miešania asi 4–6 minút.
- 2
Potom mäso posypeme sladkou a štipľavou paprikou, osolíme, podlejeme 200 ml horúceho vývaru, pridáme na rezance nakrájané papriky, na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme domäkka asi 8–12 minút. Nakoniec zahustíme pretlakom.
- 3
Alkoholom, ktorý trochu zohrejeme, zalejeme až mäso na tanieri a zapálime ho. Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu