Držky na paprike – maďarský pacalperkelt

redakcia - fotkaredakcia, 2. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
1 ks
1 ks
1-2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Držky dobre premyjeme v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme ich v tlakovom hrnci so soľou domäkka. Po uvarení nakrájame na rezance. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, prípadne masti.

  2. 2

    Pridáme mletú papriku, nakrájanú papriku a paradajky, vložíme držky, podlejeme vývarom.

  3. 3

    Varíme, dochutíme feferónkou, cesnakom, dosolíme, ku koncu pridáme majorán a tekuté korenie.

Recept je zaradený do kategórií:
Maďarská kuchyňa, Polievky, Varené, Dobroty maďarskej kuchyne

Diskusia k receptu

Vymazať
jojusko
Rozlišovať aké držky máme. Predávajú sa predvarené a zmrazené. atie nepotrebujú viacnásobné premývanie prevarením, stačí jeden krát. Namiesto štiplavej papriky použiť chili papričky, výskedný chuťový efekt je rovnaký ale je to zdravšie. Aj cibulu som zdvojnásobil a praženie predĺžil tri krát zaliatim malým množstvom vody tak, že sa tým rozvarila. Namiesto tekutého korenia vegetu alebo polievkovú kocku hovädziu. V zásade je to dobrý recept.