Cigánska pečienka

cokomilka - fotkacokomilka, 30. októbra 2009

Cigánsku pečienku najradšej robím na chate počas víkendu.

7
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 l
1 hlava
8 ks




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na na šnicle, nakrojíme okraje, naklepeme a okoreníme všetkými koreninami. Potrieme rozotretým cesnakom.

  2. 2

    Šnicle vložíme do misy a zalejeme mliekom tak aby boli všetky ponorené. Uložíme do chladničky na 24 hodín.

  3. 3

    Na druhý deň obed alebo večeru si pripravíme pochutiny, nakrojíme pletenky pozdĺžne, pripravíme si papierové obrúsky a podnos. Vyberieme misu s cigánskymi a vidlicou vyberáme, necháme odkvapkať a dávame do horúceho oleja vysmažiť. Voňavú cigánsku vložíme do pletenky, potrieme horčicou, kečupom, obložíme plátkami uhoriek a zabalíme do obrúska. Všetko naložíme na podnos a dáme na stôl na terase alebo pri outdoorovom kozube.

Diskusia k receptu

zemo
Recept ma zaujal. Len neviem, čo s ním po príprave počnem. Bo ja za pána Boha prisámvačku na stojačku neviem, čo je to ten odutdoorový kozub::))
sjuz
Ja yasa robím tak, že ju naložím len osolenú do mlieka do druhého dňa, a potom len takú na prírodno ugrilujem, alebo opečiem na panvici.
chorvatka
Cim dalej tym menej je ta slovencina zrozumitelna : tu outdoor tam snicla, ked ide len o obycajny bravcovy rezen : tal ako sa dba na kuchynu malo by sa dbat aj na rec, ale je to len lakadlo ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia