Cigánsku pečienku najradšej robím na chate počas víkendu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 l |
|
1 hlava |
|
|
|
|
|
8 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na na šnicle, nakrojíme okraje, naklepeme a okoreníme všetkými koreninami. Potrieme rozotretým cesnakom.
- 2
Šnicle vložíme do misy a zalejeme mliekom tak aby boli všetky ponorené. Uložíme do chladničky na 24 hodín.
- 3
Na druhý deň obed alebo večeru si pripravíme pochutiny, nakrojíme pletenky pozdĺžne, pripravíme si papierové obrúsky a podnos. Vyberieme misu s cigánskymi a vidlicou vyberáme, necháme odkvapkať a dávame do horúceho oleja vysmažiť. Voňavú cigánsku vložíme do pletenky, potrieme horčicou, kečupom, obložíme plátkami uhoriek a zabalíme do obrúska. Všetko naložíme na podnos a dáme na stôl na terase alebo pri outdoorovom kozube.
- 2
heh, opravím, outdoorový má byť.