Taštičky s višňovým džemom

redakcia - fotkaredakcia, 3. novembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 KL
2 ks
150-200 ml
200 g
150 g




Postup

  1. 1

    Z preosiatej múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie hladké nelepivé cesto. Vyvaľkáme ho na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 10 cm. Do stredu každého kolieska dáme kl džemu, prehneme ho a okraje pevne pritlačíme k sebe.

  2. 2

    Okraje cesta môžeme potrieť bielkom alebo vodou a potom pritlačiť prstami alebo vidličkou, aby sa okraje lepšie spojili. Taštičky vkladáme do vriacej vody a varíme asi 6 minút.

  3. 3

    Uvarené ich vyberáme cedidlom, necháme odkvapkať a podávame poliate rozpusteným maslom a posypané práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia