4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
6 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z preosiatej múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie hladké nelepivé cesto. Vyvaľkáme ho na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 10 cm. Do stredu každého kolieska dáme kl džemu, prehneme ho a okraje pevne pritlačíme k sebe.
- 2
Okraje cesta môžeme potrieť bielkom alebo vodou a potom pritlačiť prstami alebo vidličkou, aby sa okraje lepšie spojili. Taštičky vkladáme do vriacej vody a varíme asi 6 minút.
- 3
Uvarené ich vyberáme cedidlom, necháme odkvapkať a podávame poliate rozpusteným maslom a posypané práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu