porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 6 ks |
|
| 120 g |
|
| 120 g |
|
|
|
|
| Vanilkový krém: | |
| 2 ks |
|
| 50 g |
|
| 1 PL |
|
| 0,5 l |
|
| 10 g |
|
|
|
|
| Čokoládová poleva: | |
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 5 PL |
|
|
|
|
| Okrem toho: | |
| 150 ml |
|
| 60 g |
|
| 60 g |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv vyšľaháme bielky na tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor a nakoniec doň pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru. Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 15 minút, potom ho rozdelíme na 3 časti. Prvý plát cesta polejeme rumom, na to dáme čokoládu a polejeme vanilkovým krémom. Potom položíme druhý plát cesta. Opäť ho polejeme rumom, potrieme džemom a posypeme orechmi. Pridáme ešte aj hrozienka.
- 2
Opäť polejeme čokoládou a krémom. Zákusok zakončujeme treťou vrstvou cesta, ktorú takisto polejeme rumom a čokoládou. Polejeme ho zvyšným krémom a pridáme hrozienka. Vanilkový krém: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, maslo a varíme, kým krém nezhustne. Potom pridáme vanilkový cukor a môžeme zahustiť troškou múky.
- 3
Poleva: z cukru, masla, kakaa a trošky vody uvaríme čokoládu. Koláčik necháme odstáť v chladničke aspoň 12 hodín a potom z neho vykrajujeme pomocou lyžice halušky. Môžeme ich ozdobiť šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu