Vínové koláče

mazurova - bez fotkymazurova, 30. októbra 2009
Vínové koláče
Foto: mazurova

na prípravu týchto koláčov potrebujeme málo surovín, je rýchly, lacný a veľmi dobrý. A určite ho zvládne každý.

Suroviny

30  Dag
1 ks
0,2 l
10 Dag
1 ks




Postup

  1. 1

    Múku a zmäknutý palmarin (môžeme ho aj postrúhať pre rýchlejšie spracovanie) dobre premiešame a prilievame víno tak,aby cesto bolo vláčne. Vypracujeme cesto a odložíme ho na 24 hodín do chladničky. Pozor, používame len palmarín, nie iný tuk.

  2. 2

    Odstáte cesto vyvaľkáme na asi 1cm hrubý plát z ktorého vykrajujeme formičkami rôzne tvary. Ukladáme na plech,ktorý sme vyložili papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry piecť cca 10 – 12 minút. Pozor! Koláčiky nesmú zhnednúť, majú zostať biele.

  3. 3

    Ešte horúce ich obaľujeme v zmesi práškového cukru a vanilínového cukru.

Diskusia k receptu

pastorka
Robila som ich niekolkokrat, su naozaj velmi dobre a dlho vydrzia.
monika1603
to pastorka:Dobry den prajem.Viem,ze to sem nepatri ,ale neviem ako inac sa s Vami spojit.Mohla by som sa Vas spytat nejake informacie ohladom zivota v Usa? Keby ste bola taka laskava a ozvala sa mi na mail,alebo skype.Vopred Vam velmi pekne dakujem.S pozdravom.
mazurova
pre Moniku1603: Monika, ako ste na to prišli, že ja by som mala vedieť niečo o živote v USA, keďže som tam nikdy nebola. Mám 77 rokov, takže už asi ani nikdy tam nepôjdem.
Mazurova




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia