Foto: mazurova
na prípravu týchto koláčov potrebujeme málo surovín, je rýchly, lacný a veľmi dobrý. A určite ho zvládne každý.
Postup
-
1
Múku a zmäknutý palmarin (môžeme ho aj postrúhať pre rýchlejšie spracovanie) dobre premiešame a prilievame víno tak,aby cesto bolo vláčne. Vypracujeme cesto a odložíme ho na 24 hodín do chladničky. Pozor, používame len palmarín, nie iný tuk.
- 2
Odstáte cesto vyvaľkáme na asi 1cm hrubý plát z ktorého vykrajujeme formičkami rôzne tvary. Ukladáme na plech,ktorý sme vyložili papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry piecť cca 10 – 12 minút. Pozor! Koláčiky nesmú zhnednúť, majú zostať biele.
- 3
Ešte horúce ich obaľujeme v zmesi práškového cukru a vanilínového cukru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mazurova