porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V slanej vode s troškou oleja obvaríme kapustnú hlávku, z ktorej postupne odoberáme listy. Listy necháme vychladiť, medzitým si pripravíme plnku. Plnka: ryžu preberieme, umyjeme, zalejeme 1 l vriacej vody a necháme asi pol hodiny odstáť. Precedíme cez sito. Na oleji si opražíme posekanú cibuľu a cesnak, pridáme mletú červenú papriku a zamiešame.
- 2
Do väčšej misy vysypeme scedenú ryžu, pridáme mleté mäso, vajíčko, paradajkový pretlak, opraženú cibuľu s cesnakom. Podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Všetko to spolu vymiešame do masy. Kapustné lístky plníme pripravenou plnkou a tvarujeme z nich lieviky.
- 3
Vkladáme postupne do hrnca, zalejeme vodou a navrch môžeme dať paradajkový pretlak. Varíme asi 45 minút na miernom ohni. Podávame s chlebom, bielym koláčom alebo so zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu