porcie
príprava
na 180-220 °C
Postup
-
1
Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme ich a omastíme 40 g rozpusteného masla. Žĺtky rozšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom tak, aby sa vytvoril krém. Tvaroh prepasírujme cez sito, vmiešame doň citrónovú kôru, žĺtkovú zmes, hrozienka a kyslú smotanu. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne a zľahka ho vmiešame do tvarohovej zmesi. Nakoniec vmiešame aj uvarené cestoviny.
- 2
Vymastíme stredne veľký hlboký plech, na dno položíme 3 vrstvy ťahaného štrúdľového cesta, pričom každú vrstvu natrieme rozpusteným maslom, a položené cesto posypeme vrstvou strúhanky. Do takto pripraveného podkladu nalejeme tvarohovo–rezancovú zmes a navrch položíme ďalšie tri maslom natreté pláty závinového cesta.
- 3
Povrch hojne posypeme hoblinami masla a vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180–220 stupňov Celzia asi 30 minút dozlata. Hotový múčnik vyberieme z rúry a necháme ho mierne vychladnúť 10 minút. Potom z neho ostrým nožom nakrájame štvorce 10 x 10 cm, ktoré posypeme zmesou vanilkového a práškového cukru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu