Šopronské kapustové závitky

redakcia - fotkaredakcia, 2. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
8 plátkov
1 PL
2 ks
2 ks
1 hlávka
100 g
1 ks
2 strúčiky
1 KL
1 KL
 štipka




Postup

  1. 1

    Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme, osušíme a rebrá naplocho zrežeme. Pokrájané rožky namočíme do mlieka. Cibuľu pokrájame, opražíme na masti, pridáme prelisovaný cesnak, pokrájané šampiňóny a krátko podusíme. Mleté mäso zmiešame s podusenými šampiňónmi, vyžmýkanou žemľou, pridáme horčicu, vajce, okoreníme a dôkladne premiešame.

  2. 2

    Zmes rozdelíme na jednotlivé kapustné listy a zvinieme ich do závitkov. Každý závitok obalíme plátkom anglickej slaniny. Závitky vložíme do pekáča, podlejeme vodou a 30 minút dusíme vo vlastnej šťave v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia. Hotové závitky vyberieme, výpek dolejeme studenou vodou do objemu 0,5 l a pridáme maggi korenie.

  3. 3

    Omáčku necháme za občasného miešania zovrieť a krátko povaríme.

Diskusia k receptu

Vymazať
giovany
A čo zvyšok kapustnej hlávky / uvarenej / ? Nuž ja by som zo zvyšku urobil plnenú kapustu / u nás na východe holúbky / To je tiež fajna papa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia