Pre všetkých, ktorí majú radi papriku a tých, ktorí dodržujú bezmäsité piatky ako my :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z papriky si odrežeme vrch a očistíme ju od vnútorných semienok tak, aby ostala celá, neprerezaná. Potom ju umyjeme aj zvnútra, vypláchnu sa nám semienka, ktoré tam ostali.
- 2
Ovegetíme ju zvnútra a do každej papriky pridáme 1 ks taveného syra.
- 3
Takto pripravené papriky dáme na panvicu, pridáme olivový olej a trošku vody, aby sa nám paprika pekne aj udusila a zakryjeme pokrievkou. Dusíme cca. 15-20 minút, podlievame vodou podľa potreby, pokým paprika pekne nezmäkne. Samozrejme, podľa potreby papriky obraciame.
- 4
Kto má rád štipľavé jedlo, kľudne môže vo vnútri nechať semienka. My väčšinou toto rýchle jedlo robievame bez mäsa, ale skúsili sme už aj syr obaliť v šunke a potom dať do papriky a je to tiež skvelé. Prípadne si pridajte to, čo by vám tam chutilo. Pri väčšom množstve sa dá toto jedlo robiť aj v elektrickej trúbe. A kto nechce úplne zmäknuté papriky, ale ešte trošku aby chrumkali, tak odporúčam dusiť cca. 10-15 minút, viac nie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu