Paprika plnená syrom

katull - bez fotkykatull, 30. októbra 2009

Pre všetkých, ktorí majú radi papriku a tých, ktorí dodržujú bezmäsité piatky ako my :-)

2
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Z papriky si odrežeme vrch a očistíme ju od vnútorných semienok tak, aby ostala celá, neprerezaná. Potom ju umyjeme aj zvnútra, vypláchnu sa nám semienka, ktoré tam ostali.

  2. 2

    Ovegetíme ju zvnútra a do každej papriky pridáme 1 ks taveného syra.

  3. 3

    Takto pripravené papriky dáme na panvicu, pridáme olivový olej a trošku vody, aby sa nám paprika pekne aj udusila a zakryjeme pokrievkou. Dusíme cca. 15-20 minút, podlievame vodou podľa potreby, pokým paprika pekne nezmäkne. Samozrejme, podľa potreby papriky obraciame.

  4. 4

    Kto má rád štipľavé jedlo, kľudne môže vo vnútri nechať semienka. My väčšinou toto rýchle jedlo robievame bez mäsa, ale skúsili sme už aj syr obaliť v šunke a potom dať do papriky a je to tiež skvelé. Prípadne si pridajte to, čo by vám tam chutilo. Pri väčšom množstve sa dá toto jedlo robiť aj v elektrickej trúbe. A kto nechce úplne zmäknuté papriky, ale ešte trošku aby chrumkali, tak odporúčam dusiť cca. 10-15 minút, viac nie.

Diskusia k receptu

nyja
Zrejme sa dáva nejaký väčší kúsok syra, však? Alebo povedzme viack ks trojuholníkového syra. nemám takto odhad, koľko ho asi treba, aby to zas nevytieklo...?
katull
Dava sa jeden trojuholnik do kazdej papriky. Ale ja davam aj viac, praveze nech to trosku vytecie, lebo ta stava z toho je super. Ale kazdy podla svojej chuti :-)
altyn
Dnes som urobil na večeru milá @katull vašu papriku plnenú syrom a ... mňam!!!!!! Cítili sme z toho vôňu leta. Už je to navždy uložené v mojej hlave! (to je viac ako v kuch. knihe, lebo odtiaľ sa to nestratí :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia