Foto: nyja
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, slaninu na čo možno najtenšie plátky. Pečienky očistíme, opláchneme a necháme na sitku odkvapkať. Pripravíme si obaľovaciu zmes z hladkej múky, vegety, papriky, majoránky a korenia. Do jenskej (alebo inej zapekacej) misy položíme na dno niekoľko plátkov slaniny a pokryjeme ich cibuľou. Pečienku obaľujeme v múčnej zmesi a zabalíme do tenkého plátku slaninky. (Len zopár, aby to celé nebolo veľmi mastné... a plátky najlepšie skoro priesvitné) Pečienky ukladáme vedľa seba do misy. Viaceré pečienky obalíme iba v múke (nebaliť do slaniny) a zastrčíme do misy medzi tie, kt. boli obalené slaninou.
- 2
Na pečienky rozložíme plátky pokrájaného jablka, niektoré zastrčíme medzi pečienky a nakoniec všetko prikryjeme plátkami slaniny, ktoré posypeme trochou rasce. Dáme do rúry na 25 minút pri 200°C, celú dobu pečieme odkryté. Pred koncom nachvíľku vyberieme, môžeme troška odhrnúť slaninovú vrstvu a pečienky osolíme. Slaninu prihrnieme naspäť a ešte chvíľu grilujeme.
- 3
Ako príloha sa najlepšie hodí ryža a nejaká zeleninka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu