Kuracia pečienka po gazdovsky

nyja - fotkanyja, 1. novembra 2009
Kuracia pečienka po gazdovsky
Foto: nyja
4 - 5
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
80 - 100 g
2 ks
4 - 5  KL
2 KL
2 KL
1/4 KL
1 KL
1/4 KL
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, slaninu na čo možno najtenšie plátky. Pečienky očistíme, opláchneme a necháme na sitku odkvapkať. Pripravíme si obaľovaciu zmes z hladkej múky, vegety, papriky, majoránky a korenia. Do jenskej (alebo inej zapekacej) misy položíme na dno niekoľko plátkov slaniny a pokryjeme ich cibuľou. Pečienku obaľujeme v múčnej zmesi a zabalíme do tenkého plátku slaninky. (Len zopár, aby to celé nebolo veľmi mastné... a plátky najlepšie skoro priesvitné) Pečienky ukladáme vedľa seba do misy. Viaceré pečienky obalíme iba v múke (nebaliť do slaniny) a zastrčíme do misy medzi tie, kt. boli obalené slaninou.

  2. 2

    Na pečienky rozložíme plátky pokrájaného jablka, niektoré zastrčíme medzi pečienky a nakoniec všetko prikryjeme plátkami slaniny, ktoré posypeme trochou rasce. Dáme do rúry na 25 minút pri 200°C, celú dobu pečieme odkryté. Pred koncom nachvíľku vyberieme, môžeme troška odhrnúť slaninovú vrstvu a pečienky osolíme. Slaninu prihrnieme naspäť a ešte chvíľu grilujeme.

  3. 3

    Ako príloha sa najlepšie hodí ryža a nejaká zeleninka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia