Maďarská restovaná husacia pečeň

redakcia - fotkaredakcia, 3. novembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

700-750 g
0,5 l
1,5 kg
300-400 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň necháme hodinu nasiaknuť celkom ponorenú v dostatočnom množstve chladného mlieka. Potom ju necháme odkvapkať a utrieme do sucha. Nakrájame husaciu masť, dáme ju do kastrólika s 300– 400 ml chladnej vody a pridáme cibuľu nakrájanú na štvrtinky.

  2. 2

    Keď varom zredukujeme kvapalinu tak, že je v kastróliku len masť, pridáme k masti pečeň a restujeme ju na miernom ohni do zlatohneda. Potom ju vyberieme z masti, necháme odkvapkať a nakrájame na tenké plátky.

  3. 3

    Podávame poprášenú malým množstvom sladkej papriky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia