Korenie nové

Recepty, kde je korenie nové

prazdny

Hlivová smotanová polievka s chipsami

Bezmäsité jedlá

Jednoduchá a veľmi rýchlo hotová polievka z hlivy. Vrch som ozdobila chrumkavými chipsami taktiež z hlivy....

prazdny

Hrachová polievka s údenou klobáskou

Večera

Túto polievočku máme naozaj veľmi radi.

prazdny

Pečené bravčové koleno

Bravčové mäso

"Nemáme doma ihlu?, " pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel...

prazdny

Veselá hamburská kýta

Bravčové mäso

Maso prošpikujeme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.

prazdny

Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom

Hlavné jedlá

Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...

prazdny

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou

Bravčové mäso

Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

prazdny

Kapustové krokety s fialovými zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...

prazdny

Plnená paprika

Bravčové mäso

Plnenú papriku som poznal klasickú, plnenú ryžou a...

prazdny

Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami

Hlavné jedlá

Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g cibule, nové korenie a...

prazdny

Špišská polievka s údeným kolenom

Bravčové mäso

U nás, čo ja pamätám, sa varila táto polievočka s údeným, či to je koleno, rebrá alebo aj iné. Zaradila by som tento recept k starým babičkovským receptom....

prazdny

Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...

prazdny

Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami

Bezmäsité jedlá

Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme...

prazdny

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi

Hovädzie mäso

Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

prazdny

Korenený kečup

Bezmäsité jedlá

Je čas zavárania a ja sa tomu taktiež nevyhnem. Keďže tento rok sa nám urodilo paradajok...

prazdny

Bravčová sviečková na smotane

Bravčové mäso

Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy...

prazdny

Utopenci v aspiku

Večera

Tento recept je alternatíva k nakladaným utopencom, vhodný ako pochúťka k pivu alebo pohostenie pre návštevu....

prazdny

Kuřecí polévka s domácími nudlemi

Kuracie mäso

Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření,...

prazdny

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

Slané chuťovky

Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

prazdny

Kysaná mléčná polévka s houbami

Večera

Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list,...

prazdny

Eintopf - národné jedlo Nemecka

Národné jedlá EÚ

Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...

prazdny

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom

Bravčové mäso

Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...

prazdny

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti

Hlavné jedlá

Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

prazdny

Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

Hlavné jedlá

Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...

prazdny

Žurek - národné jedlo Poľska

Národné jedlá EÚ

Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne sa jedáva na Veľkú...

prazdny

Šelinku - národné jedlo Slovinska

Národné jedlá EÚ

Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

prazdny

Kulajda - národné jedlo Česka

Národné jedlá EÚ

Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...

prazdny

Segedínsky guláš

Bravčové mäso

Z času na čas si doprajeme dobrý segedínsky guláš, keď už sa pustím do varenia, ...

prazdny

Hustá šošovicová polievka

Bravčové mäso

Strukoviny sú veľmi zdravé, obsahujú množstvo bielkovín, vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Preto...

prazdny

Tlačenka z pomalého hrnca

Bravčové mäso

Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.

prazdny

Muflónie plece v pomalom hrnci

Hlavné jedlá

Tento recept pridávam ak niekto nevie čo s muflónom. Predlohou mi bol recept od @Kimla a...

prazdny

Močing v pomalom hrnci

Hlavné jedlá

Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing...

prazdny

Tofu sviečková na smotane

Bezmäsité jedlá

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový...

prazdny

Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom

Bravčové mäso

Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich...