Korenie nové

Korenie nové ako ingrediencia v receptoch:

  • Kocmrda (fotorecept)

    Kocmrda (fotorecept)

    Dávno zapomenutý, prvorepublikový recept s úsměvným názvem. Odkud se vzal, netuším. I já na něj zapomněla, i když moje babička takhle brambory také někdy vařila. Připomněla jsem si ho v jedné...

  • Čokoládovo-tekvicové mramorové rezy

    Čokoládovo-tekvicové mramorové rezy

    Tieto čokoládovo-tekvicové cheesecake rezy sú sezónne, krémovité a šťavnaté s bohatým množstvom horkej čokolády a tekvicovým smotanovým krémom. Pšeničná múka je čiastočne nahradená bezlepkovým rohovníkom a žltá farba zvýraznená kurkumou.

  • Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept)

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept)

    Výborný obed, hlavne chlapi ho ocenia.

  • „Nezdravá“ tekvicová polievka

    „Nezdravá“ tekvicová polievka

    Myslim, ze rovnakych receptov je tu asi viac len na pagace. Na tekvicovu je tu najmenej 100, vacsina z nich je super zdrava. Do tridsiatky som zil na Slovensku a o tekvicovej kremovej som ani...

  • V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    Filety zo zubáča umyjeme v studenej vode a osušíme, pinzetou vytiahneme kostičky. Filety rozkrojíme na 2 rovnaké časti, na koži spravíme hlboké zárezy, porcie osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom, zabalíme do tenkých a dlhších pásov slaniny a odložíme do...

  • Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept)

    Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept)

    Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, nové korenie a osolíme.

  • Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho v hlbšej panvici do zlatohneda, pridáme roztopené maslo a ešte chvíľu pražíme, osolíme, okoreníme, pridáme posekanú pažítku, odstavíme a preložíme do druhej misky.

  • Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept)

    Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept)

    Ja mám túto slovenskú klasiku veľmi rád a často sa u nás podobne robila ako tu je starší recept od Alexdidi https://varecha. pravda. sk/recepty/zemiakovo-cibulovy-salat-fotorecept/9179-recept. html ale recepty sú na to, aby sa aj pomenili, dakedy k lepšiemu, dakedy...

  • Tekvicová polievka so sušenými slivkami (fotorecept)

    Tekvicová polievka so sušenými slivkami (fotorecept)

    Túto polievku som prvýkrát jedol na Morave, keď som tam pracoval. Občas si ju robievam, hlavne na jesenné obdobie.

  • Treska s kuracou pečeňou (fotorecept)

    Treska s kuracou pečeňou (fotorecept)

    Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba chuť iných korenín a potravín. Takto upravená pečeň v oleji s chuťou pripomína treščiu.

  • Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou

    Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou

    Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, nakrájame aj stopkový zeler. V hrnci rozpálime polovicu bravčovej masti, na ktorej sprudka opečieme bravčové líčka. Mäso vyberieme a odložíme. Pridáme zvyšnú masť, na ktorej opečieme pripravenú nakrájanú oravskú...

  • Francúzska polievka s kelom (fotorecept)

    Francúzska polievka s kelom (fotorecept)

    Veľmi nám chutí. Recept mám od známeho, on na takýchto polievkach pracoval. Táto je bez chémie a sušenia - čerstvá. Recept je na päť litrov polievky.

  • Mrkvovo-šampiňónovo-mliečna polievka (fotorecept)

    Mrkvovo-šampiňónovo-mliečna polievka (fotorecept)

    Rád varím z toho, čo zrovna máme doma, aby sa všetko minulo a nič nevyhodilo. Táto polievočka je jemná a sladučká, niečo pre detičky, ale pochutia si určite aj ostatní tak ako aj my.

  • Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept)

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept)

    Dnešný obed kuracie žalúdky so zeleninou krájanou na paličky, vínom a smotanou na obľúbený spôsob grófa Eszterházyho

  • Marhuľový kobler s marhuľovou zmrzlinou

    Marhuľový kobler s marhuľovou zmrzlinou

    Kobler je jednoduchý pečený dezert populárny vo Veľkej Británii a Spojených štátoch, ktoré sa skladá z ovocia naloženého do veľkej formy a pokryté chrumkavým cestom. My sme pripravili túto rýchlu sezónnu lahôdku s marhuľami a s...

  • Krúpová polievka z údeného bravčového kolena

    Krúpová polievka z údeného bravčového kolena

    Tak toto, keď sa uvarí, milujeme všetci doma. Sýty obed.

  • Kohút na víne - Coq au vin

    Kohút na víne - Coq au vin

    Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom rozhodne nešetríme, nakoľko od neho sa odvíja výsledný chuťový zážitok. Ak nemáme po ruke napr. nejaký pinot noir, môžeme ho kľudne nahradiť našim silným...

  • Nakladaný camembert s čili
  • Jemne pikantný Buffalo karfiol

    Jemne pikantný Buffalo karfiol

    Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne Buffalo krídelká sú hlboko vyprážané a obalené v octovej pikantnej omáčke s maslom, na báze kajenského korenia, populárne v Severnej...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist