Korenie nové

Korenie nové ako ingrediencia v receptoch:

  • Filet z teľacieho lýtka s kosťou

    Filet z teľacieho lýtka s kosťou

    Filet z telacieho lýtka s kosťou, známy ako osso buco. Inšpiroval som sa touto talianskou klasikou, ale recept som prispôsobil svojmu spôsobu varenia. Môžeme použiť aj močing so špikovými kosťami, ale vtedy treba tepelnú...

  • Kuřecí polévka s domácími nudlemi

    Kuřecí polévka s domácími nudlemi

    Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření, bylinky a zalijeme studenou vodou. Pozvolna vaříme bez pokličky a sbíráme pěnu. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme nadrobno.

  • Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

    Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

    Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, so soľou, s cukrom, bobkovým listom a novým korením. Po marinovaní lososa vyberieme, opláchneme vodou, usušíme a krájame na požadované...

  • Kysaná mléčná polévka s houbami

    Kysaná mléčná polévka s houbami

    Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list, nové koření, oloupanou celou cibuli očištěnou nakrájenou zeleninu a na mírném ohni vaříme asi 30 minut. Bobkový list a...

  • Eintopf - národné jedlo Nemecka (videorecept)

    Eintopf - národné jedlo Nemecka (videorecept)

    Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca všetko, čo práve mali a varili to v kotlíku nad ohňom pokojne aj celý deň. Pravdepodobne podľa tohto vzoru sa...

  • Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom (fotorecept)

    Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom (fotorecept)

    Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme na panvici alebo grile a pečieme v rúre zhruba 8 minút.

  • Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti

    Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti

    Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne a nové korenie, bobkový list, nakrájanú mrkvu, cibuľu, cesnak, dve rajčiny a dve lyžice soli. Tento nálev necháme...

  • Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

    Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

    Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list, nové a čierne korenie, mrkvu a 2 polievkové lyžice soli. Nálev necháme zovrieť.

  • Žurek - národné jedlo Poľska (videorecept)

    Žurek - národné jedlo Poľska (videorecept)

    Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne sa jedáva na Veľkú noc, ale Poliaci ju majú tak radi, že ju jedia počas celého roka, najmä po prehýrenej noci. Na...

  • Šelinku - národné jedlo Slovinska (videorecept)

    Šelinku - národné jedlo Slovinska (videorecept)

    Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa najmä manželom na večeru, keď sa vrátili z práce, ale teraz je už takmer zabudnutá.

  • Kulajdu - národné jedlo Česka (videorecept)

    Kulajdu - národné jedlo Česka (videorecept)

    Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne dohady. Najznámejšia hovorí o skomolení mena kuchárky Adelajdy Kuhovej, ktorá žila okolo roku 1805 a podľa šumavského zvyku sa jej...

  • Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept)
  • Polievka na všedný deň

    Polievka na všedný deň

    Jednoduchá ľahká polievka.

  • Segedínsky guláš (fotorecept)

    Segedínsky guláš (fotorecept)

    Z času na čas si doprajeme dobrý segedínsky guláš, keď už sa pustím do varenia, tak nech je to aspoň z 2 kg mäsa :) nech ho je plný hrniec... No a nakoniec zistím, ...

  • Hustá šošovicová polievka (fotorecept)

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept)

    Strukoviny sú veľmi zdravé, obsahujú množstvo bielkovín, vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Preto je strukoviny vhodné zaradiť do jedálnička...

  • Morčacie stehno na zelenine (fotorecept)

    Morčacie stehno na zelenine (fotorecept)

    Morčacie stehno (príp. aj iné mäso, hovädzie je tiež výborné) nakrájame na väčšie kusy (prsia na plátky), osolíme, ochutíme červenou paprikou a čiernym korením, mletou rascou. Na rozpálenom oleji speníme pokrájanú cibuľu, ...

  • Smažené bravčové nožičky (fotorecept)

    Smažené bravčové nožičky (fotorecept)

    Tento recept mi v komentári poslala @45678. Dnes došlo naň a verte či nie, je to delikatesa. Tak som si povedal, že sa s vami oň podelím a ja ho budem mať uložený, tak...

  • Tlačenka z pomalého hrnca

    Tlačenka z pomalého hrnca

    Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.

  • Ovarová polievka s krúpami (fotorecept)

    Ovarová polievka s krúpami (fotorecept)

    Išiel som robiť bravčové koleno na kapuste a potreboval som ovar. Ako tradičné som ho urobil dosť, tak aj polievka ešte z neho vyšla.

  • Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept)

    Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept)

    Tento recept pridávam ak niekto nevie čo s muflónom. Predlohou mi bol recept od @Kimla a niečo mi poradil svokor.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist