Korenie nové

Korenie nové ako ingrediencia v receptoch:

  • Bravčové koleno so zemiakovou polievkou s kapustnicou
  • Polievka z mletého mäsa a koreňovej zeleniny (fotorecept)

    Polievka z mletého mäsa a koreňovej zeleniny (fotorecept)

    Jednoduchá, rýchla, zdravá polievka, ktorú si určite obľúbite...

  • Tofu sviečková na smotane

    Tofu sviečková na smotane

    Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový list a dusíme, pokým zelenina nezmäkne.

  • Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom

    Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom

    Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich nad zlato. Veď prípravu desiatok polievok, omáčok a gulášov začínali cibuľou. A jednoduché hrianky či oblátky s medom doviedli vďaka cesnaku k...

  • Recept bez obrázku

    Šošovicový prívarok

    Tento recept je je pre tých, ktorý sa vracajú k receptom, ktoré chutili aj našim starým mamám.

  • Pikantná fazuľová polievka s mletým mäsom (fotorecept)

    Pikantná fazuľová polievka s mletým mäsom (fotorecept)

    Podobnú som jedla v jednej peruánskej reštaurácii. Volala sa Fabada con pimentón, ale recept som nenašla, tak som spravila aj bez receptu a bola som maximálne spokojná. Výborne sa hodí v zime, lebo pekne...

  • Srnčí guláš (fotorecept)

    Srnčí guláš (fotorecept)

    Nevím jak, ale prostě jsem byl na vsi pasován na vaření gulášů. Ono se vlastně ani nikomu nechce se trápit doma na normálním sporáku s 80 porcemi guláše, s přípravou a čištěním hlavně proto, že...

  • Súťaž s TV Varecha
  • Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré

    Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré

    Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn. red. : Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja...

  • Recept bez obrázku

    Slovenská kapustnica

    Sušené huby namočíme do vody. Údené rebrá nasekáme na menšie časti, dáme do väčšieho hrnca s vodou (tak aby boli ponorené) a privedieme do varu. Potom znížime plameň a varíme 20 minút.

  • Divina na šípkovej omáčke

    Divina na šípkovej omáčke

    Ošúpte mrkvu, zeler a petržlen a všetko nakrájajte na kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Slaninu nakrájajte na kocky.

  • Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický

    Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický

    Opracované líčka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme med a pivo. Do základu vložíme líčka, bobkový list, nové korenie, tymian a varíme domäkka. Hotové líčka vyberieme zo základu, v...

  • Ďábelský bůček

    Ďábelský bůček

    Bůček vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kuličky pepře a nového koření, sůl, celou oloupanou cibuli a oloupané stroužky česneku. Uvaříme doměkka.

  • Stehno s plnenou knedličkou a červenou kapustou

    Stehno s plnenou knedličkou a červenou kapustou

    Stehná umyjeme, dočistíme, osušíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. V kastróle zohrejeme kačaciu masť na asi 130 °C. Na panvici opečieme kačacie stehná, poukladáme ich do hlbokého plechu, zalejeme zohriatou kačacou masťou, zakryjeme a dáme ich do rúry...

  • Bezlepková roláda s tekvicou a voňavým korením

    Bezlepková roláda s tekvicou a voňavým korením

    Bezlepková roláda vylepšená tekvicovým pyré je trendom tejto jesene. Objavte aj vy, že maslová tekvica sa výborne hodí do pečenia. Už sa vám nestane, že tekvicu kúpite len na vysmážanie alebo ozdobu. Naučte sa...

  • Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny

    Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny

    Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme soľ, korenie, nové korenie a bobkový list. Varíme na miernom ohni 90 minút.

  • Polievka s aljašskou treskou (fotorecept)

    Polievka s aljašskou treskou (fotorecept)

    Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To vytvára nezameniteľnú chuť.

  • Vývar s macesovými knedličkami (fotorecept)

    Vývar s macesovými knedličkami (fotorecept)

    Dobrý vývar nikdy nie je zlý. Po dlhšom uvažovaní som sa rozhodol skúsiť urobiť vývar s macesovými knedličkami. Išiel som do toho s veľkým rešpektom a s pokorou, keďže knedličky som robil prvýkrát. Keďže pred...

  • Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept)
  • Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami

    Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami

    Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom, cesnakom, soľou, korením.

  • Rajská z dávné doby (fotorecept)

    Rajská z dávné doby (fotorecept)

    Po dlouhé době přejeme krásný den. Vzhledem k tomu, že si pomalu nepamatuji co jsem dělal včera, tak se mně naopak vybavují věci, které jsem dělal před 60 lety. No urodilo se hojně rajčat...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist