Reisfleisch (nemecká ryža s mäsom)

ryzasos - fotkaRyža SOS, 19. júla 2022. Komerčný recept.
Reisfleisch (nemecká ryža s mäsom)
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Reisfleisch je recept pochádzajúci z Nemecka a v preklade znamená ryžové mäso. Mäso je v ňom pripravené na spôsob hustého paprikášu, ktorý sa napokon zmieša s uvarenou ryžou, ktorá krásne nasiakne omáčku a chute z mäsa. Základ tohto receptu je paprika, odporúčam použiť mletú sladkú papriku, prípadne mix sladkej a štipľavej mletej papriky. V prípade záujmu pridajte do receptu aj čerstvý rozmarín, receptu dodá ešte väčší šmrnc.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
5 strúčikov
2 PL
2 PL
2 PL
200 g
500 ml
2 kks
1/2 ĆL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou.

  2. 2

    Následne ryžu zalejeme 500 ml vody alebo vývaru, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni, pokým neabsorbuje všetku tekutinu.

  3. 3

    V druhom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.

  4. 4

    Potom pridáme papriku a párkrát premiešame.

  5. 5

    Následne do hrnca pridáme na malé kúsky nakrájané mäso a restujeme ho na silnom plameni približne 3 minúty, aby sa z každej strany zatiahlo.

  6. 6

    Pridáme bobkové listy, nové korenie, paradajkový pretlak, premiešame a mäso dusíme prikryté približne 30 minút. Mäso občas premiešame a ak je to potrebné, podlejeme trochou vody.

  7. 7

    Potom k mäsu primiešame aj prelisované strúčiky cesnaku a varíme ho ešte 5 minút.

  8. 8

    Napokon zmiešame uvarenú ryžu s mäsom a do jedla pridáme aj nasekanú pažítku, prípadne i rozmarín.

Diskusia k receptu

evanaaa
Takže táto "nemecká ryža s mäsom" je vlastne naše rizoto, len ja nešpiním dva hrnce, ale len jeden, kde si podusím mäso, prípadne aj so zeleninou a potom, keď je mäkké, do tej šťavy dám udusiť ryžu, nasiakne ňou a dostane dobrú chuť....mimochodom, to nie je paprikáš, ale perkelt :-)
babulicka
mne to pripomina to rizoto zo skolskej jedalne, co bola nocna mora.
radsej to talianske kremove - to sa neda porovnat