Reisfleisch (nemecká ryža s mäsom)
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Reisfleisch je recept pochádzajúci z Nemecka a v preklade znamená ryžové mäso. Mäso je v ňom pripravené Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Reisfleisch je recept pochádzajúci z Nemecka a v preklade znamená ryžové mäso. Mäso je v ňom pripravené na spôsob
hustého paprikášu, ktorý sa napokon zmieša s uvarenou ryžou, ktorá krásne nasiakne omáčku a chute z mäsa.
Základ tohto receptu je paprika, odporúčam použiť mletú sladkú papriku, prípadne mix sladkej a štipľavej mletej papriky. V
prípade záujmu pridajte do receptu aj čerstvý rozmarín, receptu dodá ešte väčší šmrnc.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou.
-
2
Následne ryžu zalejeme 500 ml vody alebo vývaru, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni, pokým neabsorbuje všetku tekutinu.
-
3
V druhom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.
-
4
Potom pridáme papriku a párkrát premiešame.
-
5
Následne do hrnca pridáme na malé kúsky nakrájané mäso a restujeme ho na silnom plameni približne 3 minúty, aby sa z každej strany zatiahlo.
-
6
Pridáme bobkové listy, nové korenie, paradajkový pretlak, premiešame a mäso dusíme prikryté približne 30 minút. Mäso občas premiešame a ak je to potrebné, podlejeme trochou vody.
-
7
Potom k mäsu primiešame aj prelisované strúčiky cesnaku a varíme ho ešte 5 minút.
-
8
Napokon zmiešame uvarenú ryžu s mäsom a do jedla pridáme aj nasekanú pažítku, prípadne i rozmarín.
Ale dobre to vyzerá, dala by som si.
Ale dobre to vyzerá, dala by som si. Omylom som zareagovala na seba :-O
radsej to talianske kremove - to sa neda porovnat