Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Štrumby kubáňske plnené mäsom fotorecept

elenas - fotkaelenas, 23. júla 2020
Štrumby kubáňske plnené mäsom (fotorecept)
Foto: elenas

Recept pochádza z ruskej kuchyne z oblasti Kubáň v Rusku. Je to variácia ruských peľmeňov, len v zjednodušenom prevedení. Jedlo je zaujímavé, sýte a chutné, polotovar je možné zamraziť do zásoby a pripraviť potom podľa potreby. Vyskúšajte aj vy.

8
porcií
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
570 g
1 ks
1 KL
250 - 270 ml teplá
Plnka:
700-800 g (bravčové, hovädzie alebo iné)
100 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Omáčka:
1 ks
1-2 ks
1-2 ks (voliteľné)
1-2 PL
3 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
300 - 500 ml (alebo voda)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Múku preosejeme, pridáme soľ, vajce, teplú vodu (asi 50°C) a zamiesime mäkké poddajne cesto, ak cesto bude príliš tuhé, pridáme ešte trochu vody. Cesto potom zabalíme do fólie a necháme odpočinúť 15 minút.

    Štrumby kubáňske plnené mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ pripravíme mäsovú plnku. Cibuľu jemne nakrájame a pridáme k mletému mäsu, dochutíme soľou, mletým čiernym korením alebo inými koreninami podľa chuti, všetko dobre premiešame.

    Štrumby kubáňske plnené mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odpočinuté cesto rozdelíme na dva diely. Každý diel natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozotrieme naň mäsovú plnku. Cesto zrolujeme, okraje popritláčame prstami, aby lepšie držalo. Roládu nakrájame asi na 4 cm kúsky, lepšie sa mi krájalo zubnou niťou, vtedy sú závitky krásne rovné.

    Štrumby kubáňske plnené mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Závitky trochu sploštíme rukou, budú potom mať oblejší tvar. Ak závitkov vyšlo príliš veľa, v tomto momente môžeme časť zmraziť a použiť kedykoľvek na rýchlu prípravu jedla.

    Štrumby kubáňske plnené mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na rozohriatej panvici s olejom závitky (štrumby) narýchlo opečieme z oboch strán a odložíme do rajnice alebo hlbšej panvice.

    Štrumby kubáňske plnené mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Omáčka: Jemne nakrájanú cibuľu opečieme na oleji (môžeme v tom istom, v ktorom sa opekali štrumby), pridáme jemne nastrúhanú mrkvu, spolu chvíľu restujeme. Potom pridáme nakrájanú paradajku (ak nechcete, nemusíte pridávať), paradajkový pretlak a kyslú smotanu. Premiešame a zalejeme vývarom alebo vodou (množstvo vody regulujte podľa pripravovaného množstva závitkov). Osolíme podľa chuti, privedieme do varu a odstavíme.

    Štrumby kubáňske plnené mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Omáčkou zalejeme opečené štrumby, pridáme koreniny a bobkový list podľa chuti, prikryjeme pokrievkou, privedieme do varu a dusíme na slabom ohni asi 20-25 minút.

    Štrumby kubáňske plnené mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Počas varenia štrumby zväčšia svoj objem a vstrebajú väčšiu časť omáčky. Kto obľubuje štipľavé jedlo, môže pridať aj chilli omáčku alebo papričky.

    Štrumby kubáňske plnené mäsom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame teplé, ja to mám rada s kyslou smotanou alebo so smotanovo-cesnakovým dipom. Vyskúšajte aj vy. Dobrú chuť.

    Štrumby kubáňske plnené mäsom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu