Údený pstruh
Údený pstruh

Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou

Jakub Sobotka
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 28. augusta 2020
Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

200 g (filety)
1 ks
1 ks
150 g
2 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2 vetvičky
100 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešame s créme fraiche, môžeme trochu dosladiť a ochutiť soľou a korením.

  2. 2

    Citrónovou šťavou s posekaným kôprom namarinujeme pstruha a natenko nakrájanú uhorku, ktorú potom zrolujeme.

  3. 3

    Šalotku rozkrojíme na polovice a rozoberieme na krúžky. Krátko ich povaríme v zmesi vody, balzamikového octu, medu a korenín, potom necháme vychladnúť.

  4. 4

    Granátové jablko rozkrojíme a pomocou lyžice vyberieme jadierka, ktorými jedlo doplníme. Dekorujeme čerstvým kôprom.

Diskusia k receptu