Pečená krkovička
Pečená krkovička

Krkovičkový pekáč fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 8. októbra 2021
Krkovičkový pekáč (fotorecept)
Foto: helena10

Chutné šťavnaté jedlo na obed - dva v jednom.

Suroviny

700-800 g
2 strúčiky
2 ks
1-1,5 kg
2-2,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici opražíme cibuľu nakrájanú na drobno aj s roztlačeným cesnakom. Hlboký pekáč vymastíme, na dno dáme opraženú cibuľu s cesnakom. Plátky bravčovej krkovičky jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Okorenili sme aj naturálnym talianskym korením, ktoré mi darovala kamarátka. Mäso poukladáme do pekáča na cibuľu s cesnakom.

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na mäso rozložíme ošupané a nakrájané (na štvrťky a polovičné štvrťky) zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a ja som pridala zase trochu talianskeho korenia. Zalejeme mliekom a vo vyhriatej rúre pečieme do zmäknutia. Kontrolujeme, aby mlieko "neušlo"... (preto dávam do hlbokého pekáča a neprilievam mlieka viac). Každý pečie podľa svojej rúry.

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu je foto talianskeho naturálneho korenia, ktoré vylepšilo chuť jedla. Používame ho často.

    Krkovičkový pekáč (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

chemik
@3sandra3 (8.10.2021 19:53)

Však tam taky má co vonět, když dle složení jsou to čerstvé aromatické italské bylinky v mořské soli.