Cuketovo-šampiňónový šalát fotorecept
Foto: kvakac
Je to vhodné osvieženie na tieto horúce dni. A ukážka, že cuketa sa dá použiť aj do šalátu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g čerstvé |
|
300 g očistená |
|
200 g čerstvá |
|
420 g (konzerva) |
|
500 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
Na varenie zeleniny: | |
200 ml |
|
1500 ml |
|
1 KL |
|
6 ks |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Šampiňóny krájame na plátky, cuketu bez šupky na kocky 1,5 cm a kapiu na pásiky. V hrnci necháme zovrieť vodu so všetkými ingredienciami a dáme do nej zeleninu, ktorú varíme 15 minút. Potom to prelejeme cez sitko a necháme odkvapkať.
-
2
Otvoríme konzervu strukovej fazuľky a obsah pridáme do sitka nech nám nálev odtečie. Nálev si ale necháme.
-
3
V ňom rozvaríme korenie tzatziki a necháme vychladnúť.
-
4
Do väčšej misy dáme povarenú zeleninu, jogurt, majonézu, kyslú smotanu, nálev s korením a worchesterskú omáčku. Všetko to zmiešame. Prípadne dosolíme a necháme postáť v chlade aspoň 5 hodín. Počítajte s tým že to trochu zhustne, takže sa nebojte keď to bude trochu redšie.
-
5
Je to príjemné ľahké osvieženie na tieto horúce dni. Nejaké pečivo k tomu a ste siedmom nebi.
Vďaka za koment. Máš pravdu je to hlavne inšpirácia na upotrebenie zeleniny. Ženám mojím aj susedám veľmi chutil.
Vďaka za koment. Je to veru prijemné osvieženie v tom teple.
Vďaka za koment. Až by si ho robil dá sa použiť aj kôpor miesto tzatziki. Ten som nemal tak som použil to čo som mal. Je to dobré na osvieženie v tieto horúce dni.