Šampiňónový šalát
Šampiňónový šalát

Cuketovo-šampiňónový šalát fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 23. júla 2022
Cuketovo-šampiňónový šalát (fotorecept)
Foto: kvakac

Je to vhodné osvieženie na tieto horúce dni. A ukážka, že cuketa sa dá použiť aj do šalátu.

7
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g čerstvé
300 g očistená
200 g čerstvá
420 g (konzerva)
500 g
2 PL
2 PL
1 PL
1 KL
Na varenie zeleniny:
200 ml
1500 ml
1 KL
6 ks
3 ks
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šampiňóny krájame na plátky, cuketu bez šupky na kocky 1,5 cm a kapiu na pásiky. V hrnci necháme zovrieť vodu so všetkými ingredienciami a dáme do nej zeleninu, ktorú varíme 15 minút. Potom to prelejeme cez sitko a necháme odkvapkať.

    Cuketovo-šampiňónový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Otvoríme konzervu strukovej fazuľky a obsah pridáme do sitka nech nám nálev odtečie. Nálev si ale necháme.

    Cuketovo-šampiňónový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V ňom rozvaríme korenie tzatziki a necháme vychladnúť.

    Cuketovo-šampiňónový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do väčšej misy dáme povarenú zeleninu, jogurt, majonézu, kyslú smotanu, nálev s korením a worchesterskú omáčku. Všetko to zmiešame. Prípadne dosolíme a necháme postáť v chlade aspoň 5 hodín. Počítajte s tým že to trochu zhustne, takže sa nebojte keď to bude trochu redšie.

    Cuketovo-šampiňónový šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Je to príjemné ľahké osvieženie na tieto horúce dni. Nejaké pečivo k tomu a ste siedmom nebi.

    Cuketovo-šampiňónový šalát (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, příjemný, lehký, zeleninka podle mojej chuti. Díky za receptík, inspiraci!
kvakac
@haji (23.7.2022 10:31)

Vďaka za koment. Máš pravdu je to hlavne inšpirácia na upotrebenie zeleniny. Ženám mojím aj susedám veľmi chutil.
kimlo
Akurát som minul čerstvé šampiňóny, ale nabudúce si ušetrím aj na tento recept, vyzerá že nemá chybu 👍
1x kvakac
kvakac
@kimlo (24.7.2022 18:52)

Vďaka za koment. Až by si ho robil dá sa použiť aj kôpor miesto tzatziki. Ten som nemal tak som použil to čo som mal. Je to dobré na osvieženie v tieto horúce dni.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha