Rybací šalát s cuketou fotorecept
Foto: kvakac
Treba spotrebovať úrodu cukiet. Tak som spravil takýto šalát.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
150 g |
|
200 g očistená |
|
150 g |
|
100 g |
|
300 g (originál Hellmanns) |
|
100 g |
|
3 PL (plnotučná) |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Na varenie zeleniny: | |
200 ml |
|
1500 ml |
|
1 PL |
|
6 ks |
|
1 KL |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Očistenú cuketu, mrkvu a kapiu nakrájame na malé kúsky asi 1 cm a menšie.
-
2
Do hrnca dáme všetko na varenie zeleniny a rozvaríme. Potom pridáme mrkvu, kapiu a cuketu, varíme pol hodiny. Po tej dobe prelejeme cez sito a necháme vychladnúť. Vyberieme koreniny.
-
3
Počas varenia nakrájame ryby na 2 cm kusy a cibuľu krájame na drobno. Nálev zo zavináčov prilejeme k vareniu na zeleninu.
-
4
Vychladnutú zeleninu dáme do väčšej misy pridáme cibuľu, ryby, hrášok, majonézu, jogurt, worchester omáčku, horčicu a čili omáčku. Zľahka to premiešame, aby sme nerozbili rybu. Ak by to bolo moc husté, tak pridáme pár lyžíc nálevu zo zeleniny.
- 5
Ak by to bolo malo slané, tak trochu osolíme, ale opatrne, lebo po odstátí šalátu soľ sa zvýrazni a aj celý šalát ešte zhustne. Takže to dáme postáť do chladu na 12 hodín. Vyčkajte oplatí sa vydržať. Potom už môžete nakladať takúto dobrotu.
- 5
Vďaka za koment. Veru ráno som sa ním natlačil ako kačica.
Vďaka za koment. Treba nejako cukety spracovať no nie.
Vďaka za koment. To presne som si aj ja povedal, lebo zavináče vždy splasnem ako malinu. Treba aj iné skúsiť, aj som ešte spotreboval cukety.
Vďaka za koment. Budem rád ak niekedy skúsiš. Ten recept na kyslé ryby by sa veru hodil. U mňa kyslých rýb nikdy nie je dosť.