Polievka zo sterilizovanej fazule
Foto: helena10
Suroviny
Suroviny: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
1/4 ks |
|
4 ks |
|
5 ks |
|
2 ks (s nálevom 420 g) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(alebo kocka bujónu) |
|
2 dl |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Očistenú a nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme na drobno nakrájanú koreňovú zeleninu, hladkú múku a orestujeme na svetlohnedo. Nakoniec pridáme mletú červenú papriku a po krátkom opražení (aby neprihorela) všetko zalejeme vývarom z bravčovej špičky alebo iným vývarom. Ak nemám vývar, zalievam vodou a dávam kocku bujónu. Miešame a necháme zovrieť. Pridávame očistené nakrájané zemiaky aj s vodou. Osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti. Do polievky vlejeme sterilizovanú fazuľu aj s nálevom. Za občasného premiešania na miernom ohni varíme.
- 2
Keď je zelenina, fazuľa a zemiaky takmer uvarené, dávame do polievky smotanu na varenie. Miešame a keď zovrie, odstavíme. Hotovú polievku, ak treba, ešte dochutíme. Ak chceme kyslejšiu, pridáme trošku octu prevareného zvlášť s vodou. Závisí to od chuti nálevu sterilizovanej fazule.
- 3
Niekedy varíme polievku bez smotany a na tanier pri konzumácii si do uvarenej fazuľovej polievky dáme 1-2 lyžice kyslej pochúťkovej smotany. Dobrú chuť!
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Comu vy hovorite struky, alebo lusky je u nas fazulka. Fazula je to, co je vnutri strukov, teda to, co je na fotke polievky.
Velmi děkuji za jazykové upřesnění. To jsme " vo 4.triede na základnej nemali" a tam skončila má výuka slovenčiny. Ale "slovenský jazyk" mi v papuli asi ostal :-))