Domáci pečený kečup fotorecept
Foto: chumacik66
Inšpirovala som sa postupom z jedného príspevku na nete, lebo „pečenie kečupu“ ma zaujalo. Zmenila som pomer surovín a doplnila ďalšie suroviny a koreniny podľa Zobraziť celý popisInšpirovala som sa postupom z jedného príspevku na nete, lebo „pečenie kečupu“ ma zaujalo. Zmenila som pomer surovín a doplnila ďalšie suroviny a koreniny podľa našich chutí a predstáv. Výsledok ma milo prekvapil a preto tento recept uložím aj na túto stránku.
Suroviny
4000 g |
|
500 g |
|
800 g |
|
300 g |
|
60 g |
|
400 g |
|
3 PL |
|
200 ml |
|
3 PL |
|
10 ks |
|
15 ks |
|
4 ks |
|
1 mokka lyžička |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Všetky množstvá sú uvedené už v očistenom stave. Pekné zrelé paradajky, najlepšie veľké mäsité, zeleninovú papriku červenej farby, cibuľu, cviklu, cesnak umyjem, očistím a nakrájam na väčšie kúsky. Paradajky nechám aj so šupkou. Všetko dám do veľkého hlbokého pekáča alebo kastróla, ktorý môže byť použitý na pečenie v rúre. Pridám všetky ostatné koreniny a prísady. Zmes premiešam, zakryjem druhým pekáčom, alobalom alebo pokrievkou a dám do rúry vyhriatej na 220 °C.
-
2
Zakryté pečiem 1 hodinu. Potom zmes odkryjem a pečiem 1 hodinu na 200 °C. Počas druhej časti pečenia zmes 1-2x premiešam. Upečené vyberiem a nechám mierne vychladnúť. Voda sa z časti odparila cca o tretinu.
-
3
Postupne všetko rozmixujem aj s koreninami a prepasírujem cez hustejšie sitko. Používam k tomu mixér na smoothy (nutribulet). Ten rozbije všetko na jemnú kašu a ostane len minimum odpadu z pasírovania.
-
4
Konzistencia ostala ako pri detskej výžive alebo kupovanom kečupe. Ak by bola redšia je lepšie zmes povariť a miešať alebo dať ešte primerane piecť, aby sa voda odparila. Mne sa to však podarilo na prvý krát, bez dovárania. Kečup mal požadovanú farbu, konzistenciu, hustotu. Krásne voňal a výborne chutil.
-
5
Z uvedených surovín vyšlo cez 5 litrov kečupu. Naplnila som menšie poháre a sterilizovala pri 100 °C cca 30 minút.
aj ja tak robim a nekazia sa.
Ďakujem 🙂
Super nápad 👍