Kačacie prsia so zelenou šošovicou
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 4. októbra 2021
Foto: Nebíčko v papuľke
porcie
príprava
Suroviny
500-600 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Šošovica: | |
2 hrnčeky (namočená vo vode aspoň 6 hodín) |
|
3 hrnčeky (alebo voda) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
3 guľôčky |
|
2 PL |
|
1-2 PL |
|
1-2 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V kastróle necháme rozpustiť masť, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, bobkový list, nové korenie, klinčeky, chvíľku restujeme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a nakrájané jablko, opečieme.
- 2
Zo šošovice zlejeme vodu, v ktorej bola namočená a pridáme do kastróla. Orestujeme a zalejeme vývarom (alebo vodou), okoreníme, osolíme a necháme asi 20 minút variť. Medzičasom pridáme ocot, sójovú omáčku, med, prípadne ešte dochutíme soľou, korením. Na zahustenie primiešame najemno nastrúhaný zemiak. Potom oheň vypneme a šošovicu necháme dôjsť.
- 3
Kačacie prsia: Kožu na prsiach narežeme do tvaru mriežky (pozor, do mäsa nezarezávame!) a kožou dolu položíme na rozpálenú panvicu. Nepotrebujeme tuk, pretože ten získame z kože. Osolíme, okoreníme, pridáme klinčeky a pomaly opekáme. Očistené mesiačiky jablka pridáme k mäsu na panvici. Tuk odlejeme a prilejeme sójovú omáčku, trošku vody, med. Prikryjeme pokrievkou a necháme ešte pomaličky dopiecť. Prsia neprepekáme úplne, aby nebolo mäso suché, ale pečieme ich „medium“, aby boli šťavnaté, ružové.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu