Fazuľová polievka
Fazuľová polievka

Fazuľovica s bezlepkovou mrveničkou

novalim - fotkanovalim, 13. novembra 2021. Komerčný recept.
Fazuľovica s bezlepkovou mrveničkou
Foto: novalim

Nič nezahreje tak dobre ako teplá polievka. Fazuľovica s bezlepkovou mrveničkou je typickým príkladom jedla, ktoré zahreje ale aj poriadne zasýti. Kopec zeleniny, Zobraziť celý popisNič nezahreje tak dobre ako teplá polievka. Fazuľovica s bezlepkovou mrveničkou je typickým príkladom jedla, ktoré zahreje ale aj poriadne zasýti. Kopec zeleniny, údené mäso a bezlepková mrvenička nielen dodajú polievke riadne silnú chuť, ale aj zaplnia hladné bruško. Vyskúšajte našu najnovšiu polievku, určite bude chutiť celej rodine.
Zdroj: www.novalim.sk

6-8
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (rebierka alebo koleno)
1 nožička
3 ks
2 ks
 kúsok
3 ks
1 ks
1 konzerva
4 ks
5 guľôčok
5 guľôčok
1 hrsť
3 strúčiky
Na zásmažku:
2 PL
1 strúčik
Na mrveničku:
100 g
1 ks
3 PL vlažná
 štipka




Postup

  1. 1

    Údené s klobásou, cesnakom, bobkovým listom, novým a čiernym korením uvaríme vo vode do mäkka (v parnom hrnci – kuchte to trvá 30 minút), potom odstavíme a vyberieme mäso a klobásu na drevenú dosku. Zeleninu a zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky (okrem zeleru, ten dávame vcelku) a vložíme do vývaru. Zelenú papriku umyjeme, vykrojíme jadrovník a vcelku pridáme do hrnca. Všetko spolu varíme na miernom ohni približne 20 minút.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme zásmažku. Na oleji v menšom hrnci opražíme bezlepkovú múku s pretlačeným cesnakom, na chvíľu odstavíme, potom pridáme mletú červenú papriku, dobre premiešame a zalejeme trochou vody. Rozmiešame dôkladne metličkou a za stáleho miešania privedieme k varu.

  3. 3

    Hotovú zásmažku vlejeme do polievky a opäť necháme prevrieť. Nakoniec pridáme scedenú fazuľu a nasekanú petržlenovú vňať, dovaríme už len 2-3 minúty. Polievku solíme iba podľa potreby, lebo údené pustí do vývaru dosť soli. Údené s klobásou nakrájame na kúsky a vložíme naspäť do polievky.

  4. 4

    Na mrveničku si v miske rozmiešame celé vajce so štipkou soli, pridáme Promix UNI, vodu a vypracujeme tvrdšie cesto. Ak sa nám zdá cesto príliš tvrdé, pridáme ešte trochu vody. Na hrubom struháku pomaly s väčším tlakom nastrúhame mrveničku, ktorú potom rozprestrieme na pracovnú dosku a necháme chvíľu presušiť. Mrveničku varíme vo vriacej osolenej vode pár minút. Pridáme ju do každej porcie polievky a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia