Fazuľovica s bezlepkovou mrveničkou
Foto: novalim
Nič nezahreje tak dobre ako teplá polievka. Fazuľovica s bezlepkovou mrveničkou je typickým príkladom jedla, ktoré zahreje ale aj poriadne zasýti. Kopec zeleniny, Zobraziť celý popisNič nezahreje tak dobre ako teplá polievka. Fazuľovica s bezlepkovou mrveničkou je typickým príkladom jedla, ktoré zahreje ale aj poriadne zasýti. Kopec zeleniny, údené mäso a bezlepková mrvenička nielen dodajú polievke riadne silnú chuť, ale aj zaplnia
hladné bruško. Vyskúšajte našu najnovšiu polievku, určite bude chutiť celej rodine.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (rebierka alebo koleno) |
|
1 nožička |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
kúsok |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 konzerva |
|
4 ks |
|
5 guľôčok |
|
5 guľôčok |
|
1 hrsť |
|
3 strúčiky |
|
Na zásmažku: | |
2 PL |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
Na mrveničku: | |
100 g |
|
1 ks |
|
3 PL vlažná |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Údené s klobásou, cesnakom, bobkovým listom, novým a čiernym korením uvaríme vo vode do mäkka (v parnom hrnci – kuchte to trvá 30 minút), potom odstavíme a vyberieme mäso a klobásu na drevenú dosku. Zeleninu a zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky (okrem zeleru, ten dávame vcelku) a vložíme do vývaru. Zelenú papriku umyjeme, vykrojíme jadrovník a vcelku pridáme do hrnca. Všetko spolu varíme na miernom ohni približne 20 minút.
- 2
Medzitým si pripravíme zásmažku. Na oleji v menšom hrnci opražíme bezlepkovú múku s pretlačeným cesnakom, na chvíľu odstavíme, potom pridáme mletú červenú papriku, dobre premiešame a zalejeme trochou vody. Rozmiešame dôkladne metličkou a za stáleho miešania privedieme k varu.
- 3
Hotovú zásmažku vlejeme do polievky a opäť necháme prevrieť. Nakoniec pridáme scedenú fazuľu a nasekanú petržlenovú vňať, dovaríme už len 2-3 minúty. Polievku solíme iba podľa potreby, lebo údené pustí do vývaru dosť soli. Údené s klobásou nakrájame na kúsky a vložíme naspäť do polievky.
- 4
Na mrveničku si v miske rozmiešame celé vajce so štipkou soli, pridáme Promix UNI, vodu a vypracujeme tvrdšie cesto. Ak sa nám zdá cesto príliš tvrdé, pridáme ešte trochu vody. Na hrubom struháku pomaly s väčším tlakom nastrúhame mrveničku, ktorú potom rozprestrieme na pracovnú dosku a necháme chvíľu presušiť. Mrveničku varíme vo vriacej osolenej vode pár minút. Pridáme ju do každej porcie polievky a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu