Cícerové karí s údeným tofu a so zeleninou
Šuhajíci pri panvici, 10. augusta 2021
Foto: Šuhajíci pri panvici
porcie
príprava
Suroviny
500 g sterilizovaný |
|
300 g |
|
300 g (konzerva) |
|
350 g |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
125 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
75 g |
|
50 g |
|
3 strúčiky |
|
350 ml |
|
1 l |
|
|
|
300 g |
|
|
|
|
|
Koreniaca zmes: | |
4 diely |
|
1 diel |
|
1 diel |
|
1 diel |
|
1 diel |
|
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme trocha oleja, rozohrejeme a pridáme karí pastu. Zľahka restujeme na najmenšom plameni asi 5 minút, občas premiešame. Tým zaručíme, že do oleja sa uvoľní celá chuť pasty.
- 2
Medzitým pripravíme základ na karí. Nakrájame cibuľu a cesnak najemno, nastrúhame zázvor a nakrájame stonky z čerstvej koriandrovej vňate. Všetko dáme do hrnca s olejom a restujeme dosklovita. Pridáme soľ.
- 3
Všetky ingrediencie na koreniacu zmes zmixujeme a pridáme do základu, rovnako ako karí pastu s olejom. Ešte chvíľu restujeme (nie dlho, aby to nezhorklo) a pridáme červenú šošovicu. Po chvíli pridáme drvené paradajky. Keď vidíme, že šošovica mierne zväčšila svoj objem, podlejeme zeleninovým vývarom a varíme, kým sa šošovica nerozvarí. Pridáme kokosové mlieko a tyčovým mixérom základ mierne vymixujeme (nie na kašu) iba do chvíle, kým trocha nezhustne. Na konci pridáme do karí cícer, prevaríme.
- 4
Medzitým očistíme šampiňóny a zeleninu (cuketu, mrkvu, zeler) a nakrájame na tenké rezančeky (julienne). Rozpálime panvicu, pridáme trocha oleja a sprudka šampiňóny a zeleninu orestujeme (max 1–2 minúty). Pred koncom podlejeme sójovou omáčkou. Na druhej panvici orestujeme tofu.
- 5
V miske s olejom a so soľou trochu „poprehadzujeme“ lístky baby špenátu a preložíme ich na taniere. Na ne uložíme restovanú zeleninu. Pridáme cícerové karí a restované tofu.
Tiež cícerové karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu