Cícerové karí
Cícerové karí

Cícerové karí s údeným tofu a so zeleninou

František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 10. augusta 2021
Cícerové karí s údeným tofu a so zeleninou
Foto: Šuhajíci pri panvici
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

500 g sterilizovaný
300 g
300 g (konzerva)
350 g
2 ks
1/2 ks
125 g
1 ks
100 g
50 g
75 g
50 g
3 strúčiky
350 ml
1 l
300 g
Koreniaca zmes:
4 diely
1 diel
1 diel
1 diel
1 diel




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme trocha oleja, rozohrejeme a pridáme karí pastu. Zľahka restujeme na najmenšom plameni asi 5 minút, občas premiešame. Tým zaručíme, že do oleja sa uvoľní celá chuť pasty.

  2. 2

    Medzitým pripravíme základ na karí. Nakrájame cibuľu a cesnak najemno, nastrúhame zázvor a nakrájame stonky z čerstvej koriandrovej vňate. Všetko dáme do hrnca s olejom a restujeme dosklovita. Pridáme soľ.

  3. 3

    Všetky ingrediencie na koreniacu zmes zmixujeme a pridáme do základu, rovnako ako karí pastu s olejom. Ešte chvíľu restujeme (nie dlho, aby to nezhorklo) a pridáme červenú šošovicu. Po chvíli pridáme drvené paradajky. Keď vidíme, že šošovica mierne zväčšila svoj objem, podlejeme zeleninovým vývarom a varíme, kým sa šošovica nerozvarí. Pridáme kokosové mlieko a tyčovým mixérom základ mierne vymixujeme (nie na kašu) iba do chvíle, kým trocha nezhustne. Na konci pridáme do karí cícer, prevaríme.

  4. 4

    Medzitým očistíme šampiňóny a zeleninu (cuketu, mrkvu, zeler) a nakrájame na tenké rezančeky (julienne). Rozpálime panvicu, pridáme trocha oleja a sprudka šampiňóny a zeleninu orestujeme (max 1–2 minúty). Pred koncom podlejeme sójovou omáčkou. Na druhej panvici orestujeme tofu.

  5. 5

    V miske s olejom a so soľou trochu „poprehadzujeme“ lístky baby špenátu a preložíme ich na taniere. Na ne uložíme restovanú zeleninu. Pridáme cícerové karí a restované tofu.

Diskusia k receptu

babulicka
Tento receptík som prave robila na obed a dostal ma -určite budem častejšie pripravovať -milujem karí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia