Losos v pálivej rybacej polievke
Miroslav Spodniak
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 20. júla 2020
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 20. júla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do studenej vody v hrnci dáme rybacie hlavy, stonkový zeler, cibuľu, mrkvu, bobkový list a nové korenie. Privedieme k varu a pri miernom ohni varíme 20 až 30 minút.
- 2
Do scedeného vývaru pridáme zázvor, sójovú omáčku, kokosové mlieko, čili papričky a znova prevaríme.
- 3
Na panvici s olejom orestujeme na kocky nakrájaného lososa. Mrkvu a cuketu narežeme na tenké a dlhé rezance. Do taniera vložíme kúsky orestovaného lososa, na rezance nakrájanú mrkvu, cuketu a zalejeme vriacou polievkou. Ozdobíme rôznymi druhmi byliniek.
Tiež rybacia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dokument o chove rýb
losos Norsko