Rybacia polievka
Rybacia polievka

Losos v pálivej rybacej polievke

Miroslav Spodniak
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 20. júla 2020
Losos v pálivej rybacej polievke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 kg
200 g
150 g
700 g
200 g
5 g
2 g
15 g
100 ml
300 ml
3 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do studenej vody v hrnci dáme rybacie hlavy, stonkový zeler, cibuľu, mrkvu, bobkový list a nové korenie. Privedieme k varu a pri miernom ohni varíme 20 až 30 minút.

  2. 2

    Do scedeného vývaru pridáme zázvor, sójovú omáčku, kokosové mlieko, čili papričky a znova prevaríme.

  3. 3

    Na panvici s olejom orestujeme na kocky nakrájaného lososa. Mrkvu a cuketu narežeme na tenké a dlhé rezance. Do taniera vložíme kúsky orestovaného lososa, na rezance nakrájanú mrkvu, cuketu a zalejeme vriacou polievkou. Ozdobíme rôznymi druhmi byliniek.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Ryby sladkovodné, Obed, Polievky, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre