Bravčové mäso v paradajkovej omáčke
Foto: Saymona
Pridávam môj recept na bravčové plátky v paradajkovej omáčke.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
200 g |
|
|
|
|
|
4 ks |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
1/2-1 PL |
|
1 ks (alebo 1 ČL perníkového korenia) |
|
(alebo olej) |
|
Postup
-
1
Mäso očistím a naklepem. (Vychytávka pre začiatočníkov - mäso klepem pod fóliou alebo vreckom, aby to nefrkalo naokolo.)
-
2
Plátky nasolím, nakorením a sprudka osmahnem na oleji alebo masti. Mäso vyberiem a na výpeku osmahnem nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridám cesnak a chvíľku popražím, pridám paradajkový pretlak, chvíľku osmahnem a zalejem teplou vodou.
- 3
Pridám soľ, korenie a pridám mäso. Nové korenie, klinčeky a bobkový list si dám do sitka na varenie (alebo na sypaný čaj) a nakoniec pridám nastrúhaný perník.
- 4
Varím na miernom ohni do zmäknutia mäsa. Potom mäso vyberiem a omáčku rozmixujem, aby bola hladšia (lebo nemám rada kúsky v omáčke), ocukrujem hnedým cukrom, ktorý dodá karamelovú chuť. Dochutím.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu