Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové mäso v paradajkovej omáčke

saymona - fotkasaymona, 7. júna 2020
Bravčové mäso v paradajkovej omáčke
Foto: Saymona

Pridávam môj recept na bravčové plátky v paradajkovej omáčke.

10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks
2 ks
200 g
4 ks
3 ks
2 ks
1/2-1 PL
1 ks  (alebo 1 ČL perníkového korenia)
 (alebo olej)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso očistím a naklepem. (Vychytávka pre začiatočníkov - mäso klepem pod fóliou alebo vreckom, aby to nefrkalo naokolo.)

    Bravčové mäso v paradajkovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Plátky nasolím, nakorením a sprudka osmahnem na oleji alebo masti. Mäso vyberiem a na výpeku osmahnem nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridám cesnak a chvíľku popražím, pridám paradajkový pretlak, chvíľku osmahnem a zalejem teplou vodou.

  3. 3

    Pridám soľ, korenie a pridám mäso. Nové korenie, klinčeky a bobkový list si dám do sitka na varenie (alebo na sypaný čaj) a nakoniec pridám nastrúhaný perník.

  4. 4

    Varím na miernom ohni do zmäknutia mäsa. Potom mäso vyberiem a omáčku rozmixujem, aby bola hladšia (lebo nemám rada kúsky v omáčke), ocukrujem hnedým cukrom, ktorý dodá karamelovú chuť. Dochutím.

Diskusia k receptu


Jeden komentár